Δύο νέα υπερυποβρύχια έρχονται για τις ανάγκες της Μόσχας - Σκληρές δοκιμές στην πολική θάλασσα και κατάδυση στα 520 μέτρα

 Sergey Guneyev © Reuters
Freepen.gr - Δύο ρωσικά υποβρύχια υπερσύγχρονα υποβάλλονται σε θαλάσσιες δοκιμές και αναμένεται να τις ολοκληρώσουν μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος των ναυπηγείων Sevmash, Μιχαήλ Μποντινένκο προσθέτοντας ότι θα παραδοθούν στο Πολεμικό Ναυτικό το 2019, αναφέρει το RT.

Τα δύο σκάφη επί του παρόντος δοκιμάζονται στις σκληρές καιρικές συνθήκες της πολικής λευκής θάλασσας της Ρωσίας, ανήκουν σε δύο κατηγορίες πλοίων που αναμένεται να αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά του ρωσικού υποθαλάσσιου στόλου, με το όνομα «Knyaz Vladimir» και «Kazan».

"Όλα πάνε καλά, σύμφωνα με το σχέδιο", δήλωσε ο Μποντινένκο σε συνέντευξη Τύπου, καθώς επιβεβαίωσε τα νέα για τις θαλάσσιες δοκιμές των δύο υποβρυχίων. Είπε επίσης ότι δεν υπάρχει "καμία αμφιβολία" ότι οι δοκιμές θα είναι επιτυχείς. Τα πλοία αναμένεται να επιστρέψουν στο λιμάνι στις 24 και 28 Δεκεμβρίου.

Και τα δύο υποβρύχια θα υποβληθούν σε ένα ακόμη γύρο θαλάσσιων δοκιμών ξεκινώντας τον Μάιο του 2019 και θα παραδοθούν στο Πολεμικό Ναυτικό μέχρι το τέλος του ίδιου έτους, προσέθεσε ο Μποντιτσένκο.

Ανήκοντας σε μια αναβαθμισμένη έκδοση των υποβρυχίων της κατηγορίας Borei, το «Knyaz Vladimir» είναι ένα από τα σκάφη που θα αντικαταστήσει τα παλαιότερα υποβρύχια κατηγορίας Akula και Delfin ως η ραχοκοκαλιά της ρωσικής ναυτικής πυρηνικής τριάδας αποτροπής.

Το σκάφος μήκους 170 μέτρων έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει 16 πυρηνικούς βαλλιστικούς πυραύλους Bulava, οι οποίοι έχουν αναφερθείσα εμβέλεια έως και 11.000 χιλιόμετρα (6.835 μίλια) και μπορούν να μεταφέρουν μέχρι έξι πυρηνικές κεφαλές, μαζί με τορπίλες καθώς και πυραύλους Onyx και Kalibr.

Η αναβαθμισμένη έκδοση Borei-A έχει βελτιωμένα συστήματα επικοινωνίας, χαμηλότερα επίπεδα θορύβου και καλύτερες καμπίνες του πληρώματος. Τρία κανονικά υποβρύχια της κατηγορίας Borei - το Yuriy Dolgorukiy, το Aleksandr Nevskiy και το Vladimir Monomakh - είναι επί του παρόντος ενεργά στο ρωσικό ναυτικό και χρησιμοποιούνται ενεργά για δοκιμές των πυραύλων Bulava.

Το δεύτερο σκάφος που υποβλήθηκε στις δοκιμές - το πυρηνικό υποβρύχιο πολλαπλών χρήσεων που ονομάζεται «Kazan» - δεν είναι λιγότερο εντυπωσιακό. Αν και δεν έχει βαλλιστικούς πυρηνικούς πυραύλους στο οπλοστάσιό του διαθέτει όλες τις τεχνολογίες αιχμής της ναυπηγικής βιομηχανίας» δήλωσε ο ναύαρχος Βλαντιμίρ Κορόλεφ, διοικητής του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το σκάφος των 120 μέτρων της κατηγορίας Yasen-M μπορεί να βυθιστεί σε βάθος 520 μέτρων και να λειτουργεί ανεξάρτητα για 10 ημέρες. Τα υποβρύχια φέρουν δέκα τορπίλες των 533 χιλιοστών και διαθέτουν οκτώ κατακόρυφα συστήματα εκτόξευσης εξοπλισμένα με τέσσερις πυραύλους Onyx και Kalibr έκαστο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail