Πότε ξεκινά η Γραμμή 4 του Μετρό και που θα επεκταθεί η Αττική Οδός

Freepen.gr - Συνέντευξη στο Ραδιοφωνικό Σταθμό «Alpha 98.9» και το δημοσιογράφο κ. Χάρη Ντιγριντάκη παραχώρησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο θέμα της Γραμμής 4 του Μετρό και των επεκτάσεων της Αττικής Οδού.

Όσον αφορά τη Γραμμή 4 ανέφερε ότι έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας και βρίσκεται σε εξέλιξη η δεύτερη. Ο στόχος είναι να έχει συμβασιοποιηθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2019.

Σχετικά με τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού προβλέπεται η οδική και σιδηροδρομική σύνδεση με το λιμάνι της Ραφήνας, h οδική και η σιδηροδρομική με το λιμάνι και την πόλη του Λαυρίου, η διάνοιξη από την Κύμης μέχρι την Εθνική Οδό και η σύνδεση από την Κατεχάκη μέχρι τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. 

Εκτιμάται ότι τους πρώτους μήνες του 2019 θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού του Λαυρίου ενώ για τα υπόλοιπα έργα έχουν ζητηθεί οι μελέτες από την υπάρχουσα παραχώρηση προκειμένου να ωριμάσουν τα υπόλοιπα έργα και να γίνει η διαγωνιστική διαδικασία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail