Η Κίνα έφτιαξε κεραία 1.000 τ.μ σε μυστική τοποθεσία για να επικοινωνεί με τα υποβρύχιά της σε μεγάλα βάθη

 AFP 2018 / POOL / Guang Niu
Freepen.gr - Η Κίνα έχει κατασκευάσει μια τεράστια εγκατάσταση κεραίας που καλύπτει περισσότερα από 1.000 τετραγωνικά μίλια σε μια μυστική τοποθεσία εντός των συνόρων της χώρας, σύμφωνα με ερευνητές που συνδέονται με το έργο.

Το σχέδιο της κεραίας ραδιοσυχνοτήτων τελεί σε καθεστώς λεπτομερούς ελέγχου επειδή οι τύποι κυμάτων που εκπέμπονται από το έργο ασύρματης ηλεκτρομαγνητικής μεθόδου (WEM), δηλαδή τα ραδιοκύματα εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας (ELF), θεωρούνται "πιθανώς καρκινογόνα για τον άνθρωπο" από τη Διεθνή Υπηρεσία για την Έρευνα στον Καρκίνο.

Η πρώτη μονάδα εκπομπής ELF της Κίνας, έργο 1.400 μιλίων, ολοκληρώθηκε μετά από 13 χρόνια, σύμφωνα με τις εκθέσεις της South China Morning Post. Η τοποθεσία της εγκατάστασης ραδιοφωνικής κεραίας δεν έχει αποκαλυφθεί, αν και η SCMP αναφέρει ότι βρίσκεται κάπου στην κεντρική περιοχή Huazhong.

Τα κύματα ELF έχουν συχνότητες που κυμαίνονται από 30 έως 3 Ηz, πράγμα που σημαίνει ότι τα μήκη κύματος τους μπορεί να έχουν μήκος μέχρι 10.000 και 100.000 χιλιόμετρα, αντίστοιχα. Λόγω του μεγάλου μήκους τους, τα κύματα ELF είναι σε θέση να μεταδίδουν μικρά κομμάτια πληροφοριών σε πληρώματα υποβρυχίων σε βάθη όπου το θαλασσινό νερό παρεμβαίνει σε άλλες ραδιοφωνικές μεταδόσεις.

Η Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ινδία ήταν στο παρελθόν οι μόνες χώρες που πιστεύεται ότι έχουν εγκαταστήσει εγκαταστάσεις ELF για επικοινωνία με υποβρύχια που κρύβονται σε εξαιρετικά βάθη.

"Η διευκόλυνση αυτή θα έχει σημαντικές στρατιωτικές χρήσεις αν ξεσπάσει ένας πόλεμος", δήλωσε ο Chen Xiaobin, ερευνητής της China Earthquake Administration, σύμφωνα με το SCMP.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail