Το πλοίο-μυστήριο του Γαλλικού Ναυτικού έφτασε στα ανοικτά της Συρίας δίπλα στο αεροπλανοφόρο USS Harry Truman


Freepen.gr - Το προηγμένης τεχνολογίας γαλλικό κατασκοπευτικό πλοίο Dupuy de Lome έχει φτάσει στα ανοικτά της Συρίας και άρχισε να επιχειρεί σε συνεργασία με το USS Harry Truman και την αρμάδα του. Οι στρατιωτικές πηγές της DEBKAfile αναφέρουν ότι το Dupuy le Lome λειτουργεί κανονικά από τη Στρατιωτική Διεύθυνση Πληροφοριών της Γαλλίας (DRM) σε σημεία παγκοσμίου ενδιαφέροντος όπου ενδέχεται να υπάρξει ανάφλεξη ή βρίσκεται σε εξέλιξη στρατιωτική σύγκρουση.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ουκρανίας και των γεγονότων στην Κριμαία (2014-2015), το γαλλικό πλοίο παρατηρήθηκε επανειλημμένα στη Μαύρη Θάλασσα κατά την παρακολούθηση των ρωσικών στρατιωτικών κινημάτων.

Από το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ πραγματοποιεί πτήσεις όλο το 24ωρο στη Συρία, σύμφωνα με προηγούμενη δημοσίευση της DEBKAfile. Μερικά από τα αεροσκάφη ξεκινούν από τα καταστρώματα πτήσης του Truman.

Δεν γνωρίζουμε πολλά για τα συστήματα επιτήρησης που υπάρχουν στο γαλλικό πλοίο κατασκοπείας, αλλά πιστεύεται ότι είναι τελευταίας τεχνολογίας. Περιλαμβάνουν σύστημα προειδοποίησης ραντάρ / ακτινοβολίας, συστήματα δορυφορικών επικοινωνιών και τουλάχιστον δύο εντοπιστές ραντάρ πλοήγησης. Το πλοίο διαθέτει επίσης εξοπλισμό για την παρακολούθηση των επικοινωνιών και των κέντρων διοίκησης του εχθρού, την ανάγνωση απλών και κωδικοποιημένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και την ακρόαση στις επικοινωνίες μέσω κινητού τηλεφώνου.

Επίσης στο γαλλικό πλοίο γίνεται συλλογή πληροφοριών από αεροσκάφη αναγνωρίσεων των ΗΠΑ τα οποία πετούν στη Συρία από τον περασμένο Μάιο. Αυτά τα αεροπλάνα Liberty της USAF MC-12S EMARSS και MC-12W Liberty έκαναν για μερικούς μήνες πτήσεις πάνω από τη Συρία κι απογειώνονταν από τη βάση τους στην Κρήτη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail