Με τις φρεγάτες αεράμυνας περιοχής TF-2000 η Τουρκία θα ελέγχει Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα

Freepen.gr - Τέσσερις τουρκικής ναυπήγησης φρεγάτες αεράμυνας περιοχής TF-2000 σχεδιάζεται να μπουν σε υπηρεσία στο τουρκικό ναυτικό το 2020. Τα αρχικά σχέδια ενεκρίθησαν το 2007 και περιελάμβαναν συμφωνία για ναυπήγηση 4 + 2 πλοίων. Ωστόσο τον Ιανουάριο του 2013 η Τουρκία αποφάσισε τη συνολική ναυπήγηση κι απόκτηση 8 φρεγατών της συγκεκριμένης κλάσης.

Η υλοποίηση του προγράμματος αναμένεται να ενισχύσει τις δυνατότητες της Τουρκίας στον έλεγχο και την αεράμυνα των περιοχών του παραπάνω χάρτη.

Το πλοίο θα φέρει συστήματα ραντάρ που αναπτύσσονται από την ASELSAN και θα έχουν εμβέλεια, η μεγαλύτερη των οποίων θα αγγίζει τα 450χλμ παρακολουθώντας ταυτόχρονα πολλαπλούς στόχους.

Στα πλοία θα εγκατασταθούν και οι αντιπλοϊκοί τουρκικοί πύραυλοι ATMACA οι οποίοι θα αντικαταστήσουν τους Harpoon και θα έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια.

Αναρωτιώμαστε σε πιο σημείο θα βρισκόταν σήμερα η χώρα μας αν είχε προχωρήσει την αντίστοιχη εποχή το σχέδιο του εθνικού πλοίου ΑΛΣ που περιλαμβάνει φρεγάτες και κορβέτες. Μέχρι στιγμής στην καλύτερη περίπτωση θα έχουμε να αντιπαρατάξουμε 4 Belh@rra με την πρώτη να παραδίδεται το 2023 στην καλύτερη περίπτωση.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail