Με εγχώριους κινητήρες το τουρκικό εθνικό μαχητικό TAI TF-X

Freepen.gr - Το TF-X, το υπό σχεδιασμό τουρκικό εθνικό μαχητικό αεροσκάφος που αναπτύσσεται από την Turkish Aerospace Industries (TAI) με τεχνολογική βοήθεια από τα BAE Systems σχεδιάζεται να αντικαταστήσει τα F-16 Fighting Falcons της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας και να εξαχθεί σε ξένες αεροπορικές δυνάμεις. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γνωστοποιηθεί ως σήμερα, ο σχεδιασμός είναι το πρωτότυπο να πραγματοποιήσει την παρθενική του πτήση έως το 2023. Ωστόσο υπήρχαν σημαντικά θέματα όσον αφορά τους κινητήρες. Τελικά όπως ανακοίνωσε ο Ισμαήλ Ντεμίρ, επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) υπεγράφη συμφωνία με την TRMOTOR και όποιος ο ίδιος σχολιάζει "το εθνικό μας αεροπλάνο θα πετά με ένα εθνικό κινητήρα".

Στην Ελλάδα συνηθίζουμε να κοροϊδεύουμε πολλές φορές τις κατά καιρούς αμυντικές δημοσιεύσεις τουρκικών μέσων κι αξιωματούχων. Εντούτοις βλέπουμε ότι έχουν πραγματοποιήσει μεγάλη πρόοδο, ανέπτυξαν σε σημαντικό βαθμό την αμυντική τους βιομηχανία και προχωρούν μπροστά. 

Εμείς τι κάνουμε πέρα από το να βρούμε τρόπο να προσλάβουμε κόσμο στο δημόσιο;


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail