Τέλος εποχής για τον ιστορικό Soyuz-FG που εχθροί και φίλοι χαρακτήριζουν ως τον καλύτερο πύραυλο

Freepen.gr - Η Roscosmos, ο ομοσπονδιακός Οργανισμός Διαστήματος της Ρωσίας, αποφάσισε την απόσυρση από την υπηρεσία του πυραύλου Soyuz-FG στα τέλη του 2019. Το 2020 θα χρησιμοποιηθεί ένας νέος πυραύλος για να αντικαταστήσει τον Soyuz-FG, έγραψε στον λογαριασμό του Twitter, ο επικεφαλής της Roscosmos, Dmitry Rogozin

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι της NASA και της Eurospace αναφέρθηκαν στο Soyuz-FG ως το πιο αξιόπιστο διαστημόπλοιο στον κόσμο το 2009, 2010, 2011, 2012, 2014, 2014, 2015, 2016 και 2018.

Για πρώτη φορά, το Soyuz-FG χρησιμοποιήθηκε το 2001. Θεωρήθηκε ωστόσο ότι θα απομακρυνόταν από την παραγωγή λόγω της παρουσίας ουκρανικών κατασκευαστικών στοιχείων στο όχημα.

Εντούτοις, στις 11 Οκτωβρίου 2018, συνέβη ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια μιας επανδρωμένης εκτόξευσης του Soyuz-FG. Ο κοσμοναύτης Alexei Ovchinin και ο αστροναύτης Nick Hague της NASA ήταν στο διαστημόπλοιο Soyuz MS-10, το οποίο είχε προορισμό το διεθνή διαστημικό σταθμό, όταν ο πυραύλος εξερράγη σύντομα μετά την απογείωση. Το πλήρωμα επέστρεψε στη Γη με ασφάλεια μέσα σε ειδική κάψουλα, καταλήγει η pravdareport.com.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail