Ξεκίνησε η επιχείρηση της διάσωσης της φρεγάτας KNM Helge Ingstad

Freepen.gr - Η φρεγάτα KNM Helge Ingstad παρέμεινε σταθερή κατά τη διάρκεια της νύχτας και η επιχείρηση να ρυμουλκυθεί στη βάση του Haakonsvern προχωρά σύμφωνα με το σχέδιο αναφέρει η forsvaret.no.

Αυτήν την στιγμή υπάρχουν πέντε σημεία συγκόλλησης στο σκάφος στα οποία έχουν πιαστεί χοντρά χαλύβδινα καλώδια που συνδέονται σε δέκα στέρεα σημεία πρόσδεσης στην στεριά. Επίσης έχουν ποντιστεί άγκυρες ενώ μια υποβρύχια κάμερα παρακολουθεί την κατάσταση του σκάφους κάτω από την επιφάνεια. Σκοπός είναι να επανέλθει το σκάφος σε θέση ισορροπίας με τα συρματόσχοινα προοδευτικά να συσφίγγονται.

Η επόμενη φάση προβλέπει τη μεταφορά του πολεμικού πλοίου αξίας 500 εκ. δολ. ΗΠΑ με τη βοήθεια ρυμουλκών και άλλων σκαφών στην προαναφερθείσα ναυτική βάση. Ταυτόχρονα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα περιβαλλοντικά μέτρα ενώ οι αρχές έχουν δημιουργήσει μια ζώνη αποκλεισμού στην περιοχή.





Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail