Ερντογάν: Δε θα αφήσουμε τους ληστές να μας αποκλείσουν από τα κοιτάσματα στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Κυριακή ότι η χώρα του δε θα επιτρέψει σχέδια εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο όπου θα αποκλείονται η Άγκυρα και η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ), ανέφερε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Hürriyet.

"Δε θα δεχθούμε απόπειρες κατάληψης φυσικών πόρων στην ανατολική Μεσόγειο δια του αποκλεισμού της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ", δήλωσε ο ισχυρός της Τουρκίας κατά τη διάρκεια τελετής για τις Τούρκικες Ένοπλες Δυνάμεις (TSK) στην περιοχή Tuzla της Κωνσταντινούπολης.

Σημειώνοντας ότι η Τουρκία έχει μειώσει την εξωτερική της εξάρτηση στην αμυντική βιομηχανία από 80% σε 35%, ο Erdoğan πρόσθεσε: "Προστατεύουμε μόνο τα δικαιώματα της χώρας μας και των αδελφών μας. Έχουν αρχίσει να κατανοούν το μέγεθος του λάθους τους και δε θα επιτρέψουμε στους ληστές των θαλασσών να περιπλανηθούν όπως ακριβώς κάναμε και με τους τρομοκράτες στη Συρία».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail