Η Τουρκία δήλωσε ότι θα τρυπήσει μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ - Τώρα θα πληρωθούν τα λάθη του παρελθόντος

Freepen.gr - Ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Χακίμ Ακσόι στηλίτευσε την παρουσία του γεωτρύπανου της Exxon Mobil στην κυπριακή ΑΟΖ ενώ προανήγγειλε αντίστοιχες ενέργειες της Τουρκίας.

Ο Ακσόι δήλωσε ότι η έρευνα της Exxon Mobil για φυσικό αέριο στα ανοικτά της Κύπρου δεν συμβάλλει στη σταθερότητα της περιοχής ενώ μπορεί να αλλάξει ορισμένες ευαίσθητες ισορροπίες όσον αφορά την επίλυση του προβλήματος.

Ανέφερε επίσης ότι όλοι οι φυσικοί πόροι γύρω από την Κύπρο ανήκουν όχι μόνο στην ελληνοκυπριακή πλευρά αλλά και στις δύο πλευρές και προέτρεψε την ελληνοκυπριακή κυβέρνηση να σταματήσει τις μονομερείς δραστηριότητες για έρευνες υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο απευθύνοντας για άλλη μια φορά αντίστοιχη προειδοποίηση στις συμμετέχουσες εταιρείες.

«Όπως και πριν, θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε τα απαραίτητα διπλωματικά και πολιτικά βήματα για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του τουρκοκυπριακού λαού, ως συνιδιοκτήτη του νησιού, από το διεθνές δίκαιο σε συντονισμό με την ΤΔΒΚ. Εκτός από τη δική μας υφαλοκρηπίδα, θα αρχίσουμε να δραστηριοποιούμαστε στις περιοχές αδειοδότησης της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» κατέληξε ο Ακσόι.

Τώρα ίσως πληρωθούν πολύ ακριβά τα λάθη του παρελθόντος με την ανύπαρκτη κυπριακή πολεμική μηχανή και την αντίστοιχη ελληνική που απαρχαιώνεται.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail