Η μεταβίβαση μνημείων είναι αντισυνταγματική και παράνομη πράξη

Graham-H / pixabay
Του Son Ofeon - Διαβάζουμε στο άρθρο 24 του Συντάγματος, παράγραφος 6 τα εξής:


H ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Σύνταγμα ,τα μνημεία και οι παραδοσιακές περιοχές προστατεύονται με περιοριστικά μέτρα της ιδιοκτησίας και προβλέπεται αποζημίωση των ιδιοκτητών εκ του λόγου αυτού.

Συνεπώς η μεταβίβαση μνημείων ή παραδοσιακών μνημείων χωρίς αντάλλαγμα σε μορφώματα του Κράτους, που χαρακτηρίζονται ως ιδιώτες εκ του νόμου, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.

Για τον λόγο αυτό ,οι συμβολαιογράφοι επισυνάπτουν στα συμβόλαια μεταβίβασης σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις του μεταβιβάζοντος, όταν αυτός είναι ιδιώτης.

Αλλά ακόμα και αν δεχθούμε ότι η μεταβίβαση σε ιδιώτη είναι επιτρεπτή από το Κράτος, οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι θα πρέπει να υπάρχει αποζημίωση και διατάξεις προστασίας, που θα απαγορεύουν ρητά την μεταγενέστερη μεταβίβαση ή “εκμετάλλευση” των μνημείων με οποιοδήποτε τρόπο, πολύ δε περισσότερο τη μεταβολή της μορφής ή το ενδεχόμενο κτίσιμο προσθηκών.

Στο βαθμό, που αυτά δεν προβλέφθηκαν και δεν διασφαλίστηκαν με τον κατάλληλο τρόπο, που ισχύει ήδη για τους υπόλοιπους ‘Ελληνες, οι μεταβιβάσεις είναι παράνομες και αντισυνταγματικές.
‘Ολοι οι “ιδιώτες” είναι ίσοι απέναντι στο νόμο.

Επομένως, αν επιθυμείτε ιδιοκτησία μνημείων και ιστορικών τοποθεσιών από “ιδιώτες”, θα πρέπει πρώτα να αλλάξετε το Σύνταγμα και όλους τους ισχύοντες νόμους για την προστασία της πολιτισμικής κληρονομιάς, που ισχύουν και βαρύνουν τους υπόλοιπους ‘Ελληνες.

‘Ολοι όσοι συνέπραξαν ή είναι πρόθυμοι να συμπράξουν σε αυτό το πολιτισμικό έκτρωμα πρέπει να μηνυθούν για παράβαση καθήκοντος και απιστία.

Και αυτό βέβαια περιλαμβάνει και τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης, αλλά και όσους δημοτικούς άρχοντες δεν αντιδράσουν στην παρανομία αυτή...
Νεότερη Παλαιότερη
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail