Πλέει ανέμελα ξανά το καρετάκι που είχε παγιδευτεί σε φιλέ βόλεϊ στη Νάξο

Η "Yasmin" μετά την τετραήμερη φροντίδα της απο το Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, αφέθηκε το πρωί της Τρίτης, στο φυσικό της περιβάλλον. Οι άνθρωποι από το Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου ακολούθησαν το καρετάκι για αρκετή ώρα όπου παρά το αρχικό φυσιολογικό "μούδιασμα" διαπιστώθηκε οτι είναι υγιέστατο και γεμάτο ενέργεια . 

Η "Yasmin" είχε μπλεχτεί σε φιλέ μάλλον από "Beach volley" που κάποιοι "αμέλησαν" να μαζέψουν, για πολλές μέρες . Το τυχερό μεσ' την ατυχία του καρετάκι βρέθηκε στο λιμάνι της Νάξου, το βράδυ της Παρασκευής 26/10 απο ερασιτέχνες ψαράδες που ενημέρωσαν το Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου. 

Το χελωνάκι μεταφέρθηκε στον σταθμό του συλλόγου, όπου αφαιρέθηκε το δίχτυ και φροντίστηκε το μικρό καρετάκι. Σε συνεργασία με τον "ΑΡΧΕΛΩΝ" δόθηκε φαρμακευτική αγωγή, τα τραύματα έτυχαν περιποίησης και το χελωνάκι επέστρεψε στο φυσικό του περιβάλλον.

 Όπως σημειώνει ο Σύλλογος: Το συμβάν αυτό είναι άλλη μία απόδειξη ότι πέραν των αλιευτικών εργαλείων πολλά αντικείμενα που δε μπαίνουμε στο κόπο να μαζέψουμε απο τις ακτές μπορούν να γίνουν θανάσιμες παγίδες για τα πλάσματα της θάλασσας, που τα περισσότερα δεν έχουν την τύχη της συγκεκριμένης χελώνας....





Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail