Απαρχή άρσης κυρώσεων των ΗΠΑ στην Τουρκία μετά τις κοινές περιπολίες στην Ιεράπολη

Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν επιβάλει κυρώσεις στον υπουργό Δικαιοσύνης Αμπντουλχάμιτ Γκιούλ και τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σόυλου τον Αύγουστο γγια την υπόθεση του Άντριου Μπράνσον, ενός Αμερικανικού χριστιανικού πάστορα που είχε κρατηθεί από την Τουρκία για δύο χρόνια.

Το Υπουργείο Οικονομικών των Η.Π.Α. ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του ότι οι κυρώσεις αίρονται. Η Τουρκία όπως μεταδίδει το Reuters αντέδρασε αμέσως στην κίνηση των ΗΠΑ με άρση κυρώσεων σε δύο αντίστοιχους αξιωματούχους των ΗΠΑ - τον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ κ. Kirstjen Nielsen και τον γενικό εισαγγελέα Jeff Sessions, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Ερντογάν και ο Τράμπ συζήτησαν για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Άγκυρας κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής κλήσης μεταξύ των δύο ηγετών, είχε αναφέρει την Πέμπτη η τουρκική προεδρία.

Τέλος να υπενθυμίσουμε την εκκίνηση των κοινών περιπολιών ΗΠΑ και Τουρκίας έξω από την Ιεράπολη στη βόρεια Συρία προς μεγάλη απογοήτευση (για ακόμη μια φορά) των Κούρδων και ενώ ο τουρκικός στρατός έπληξε με το πυροβολικό το Κομπάνι ανατολικά του Ευφράτη
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail