Χουντικοί και αντιφά το ίδιο μαγαζί

Το 1960 ο Γεώργιος Παπανδρέου δήλωνε: «Εκείνο το οποίο οφείλουν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις να γνωρίζουν είναι ότι το θέμα της Βορείου Ηπείρου υφίσταται. Και εκείνο το οποίο απαγορεύεται εις τον αιώνα είναι δια οινοδήποτε λόγο η απάρνηση του ιερού αιτήματος. Καθ όσον αφορά τη Βόρεια Ήπειρος η διεκδίκηση είναι ιερά και απαράγραπτος».

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Η πρώτη ελληνική εξουσία που έβαλε το Βορειοηπειρωτικό σε δεύτερη μοίρα αποκαθιστώντας τις εμπορικές σχέσεις σε επίπεδο επιμελητηρίων με το καθεστώς του Χότζα ήταν η χούντα των συνταγματαρχών! Καμία δημοκρατική κυβέρνηση δεν τόλμησε να ξεγράψει τον χιλιοπροδομένο Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.

Χουντικοί και αντιφά αδιαφόρησαν και αδιαφορούν για την καταπίεση του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού όπως και για τα δίκαιά του. Οι δημοκρατικές κυβερνήσεις στη συνέχεια αφού η χούντα έκανε την αρχή, συνέχισαν τις μονομερείς παραχωρήσεις στην Αλβανία αδιαφορώντας εντελώς για το βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.

Και εδώ αποκαλύπτεται η υποκρισία των δήθεν αντιφά. Ονομάζουν αλυτρωτισμό ένα αίτημα για αποκατάσταση της δικαιοσύνης στη Βόρεια Ήπειρο την οποία απέκοψαν από τη Νότια οι διεθνείς νταβατζήδες και την έδωσαν στο προτεκτοράτο που δημιουργήσαν αλλά δεν είχαν πρόβλημα ούτε αυτοί ούτε τα αντιφά αδέρφια τους από την Αλβανία το ιστορικό σερβικό Κόσσοβο να γίνει αυτόνομο.

Και όσοι απαξιώνουν το πρωτόκολλο του 1914 που αναγνώριζε την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου θεωρώντας το μακρινό, ας γνωρίζουν πως η Αλβανία καίγεται για ένα πρωτόκολλο του 1913. Τα βασικά δικαιώματα των λαών μόνο φασίστες δεν τα αναγνωρίζουν και τα πολεμούν και ο φασισμός δεν έχει μόνο ακροδεξιο πρόσημο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail