Τα πράγματα είναι σοβαρά - Το συνέδριο του Ουράνιου Τόξου με την άδεια του Δήμου Αμυνταίου μίλησε για "Αναγνώριση της Εθνικής Μακεδονικής Μειονότητας"

Freepen.gr - Τα πράγματα όσον αφορά την τύχη της Μακεδονίας είναι πολύ σοβαρά αφού τα κάστρα πέφτουν από μέσα. Όπως αναδείξαμε σε προγενέστερη ανάρτηση το Ουράνιο Τόξο πραγματοποίησε το 3ο συνέδριό του σε αίθουσα του Δήμου Αμυνταίου με σχετική απόφαση του Δήμου αναρτημένη στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ σε θέμα που έφερε στην επιφάνεια η π. βουλευτής Κοζάνης κι επικεφαλής του Μετώπου Νίκης, Ραχήλ Μακρή (άρθρο).

Η βασική απόφαση του συνεδρίου όπως αναφέρει το mkd.mk είναι η κάθοδος στις επόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Ελλάδα, εάν καταφέρει το κόμμα να συγκεντρώσει αρκετά χρήματα.

Το δημοσίευμα σημειώνει ακόμη:

«Επτά νέα μέλη εκλέχθηκαν επίσης στο συνέδριο της Κεντρικής Επιτροπής, το οποίο θεωρείται ευρέως ως μεγάλη επιτυχία, καθώς όλο και περισσότεροι νέοι "Μακεδόνες" αρχίζουν να ενδιαφέρονται για τις δραστηριότητες του κόμματος.

Ο Γιώργος Παπαδάκης προτάθηκε για αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας (ΕΕΣ), μια ένωση μειονοτικών κομμάτων στην Ευρώπη»

Και συνεχίζει: 

«Το Ουράνιο Τόξο των ελληνικών αρχών θα ζητήσει και πάλι την εγγραφή του Σπιτιού του Μακεδονικού Πολιτισμού στη Φλώρινα. Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο έχει ήδη αποφασίσει ότι το Σώμα του Μακεδονικού Πολιτισμού θα πρέπει να καταχωρηθεί από τα ελληνικά δικαστήρια. Η Ελλάδα αρνείται να χορηγήσει άδεια για εγγραφή και εργασία του Σώματος».

Όσον αφορά τη Συνθήκη Πρεσπών, το Ουράνιο Τόξο σημειώνει ότι η αλλαγή του ονόματος των Σκοπίων είναι εσωτερικό ζήτημα αλλά αυτό είναι ενάντιο σε όποια αλλαγή.

Ωστόσο όπως βλέπουμε στις αφίσες του συνεδρίου κεντρικό αίτημα αποτελεί η "αναγνώριση της εθνικής μακεδονικής μειονότητας". Και όλα αυτά γίνονται σε δημόσιο κτίριο, δηλαδή σε περιουσία του ελληνικού λαού, με την άδεια των τοπικών αρχών και φυσικά την ανοχή τους. Όσο για τους πραγματικούς Μακεδόνες...μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί τι πραγματικά συμβαίνει τους τελευταίους μήνες.







Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail