Κάποιοι ρωτάνε "γιατί δηλαδή; δεν είναι Μακεδόνες; δε μένουν στην Μακεδονία; έστω και σε μέρος της;"

Κάποιοι ρωτάνε "γιατί δηλαδή; δεν είναι Μακεδόνες; δεν μένουν στην Μακεδονία; έστω και σε μέρος της;"


Απάντηση: όχι, δεν είναι Μακεδόνες. Ούτε μένουν στην Μακεδονία. Έχετε δει τον χάρτη; το 85% του πληθυσμού της χώρας κατοικεί σε περιοχές που ανήκαν στο Βιλαέτι του Κοσσυφοπεδίου. Σ' αυτό ανήκε και η πόλη των Σκοπίων.

Μάλιστα, μετά το 1888 ήτανε η πρωτεύουσα του εν λόγω Βιλαετίου και λεγόταν Uskub.

Καμία απολύτως σχέση με την Μακεδονία. Μα καμία!

Δείτε κι έναν χάρτη επιτέλους!

Πολλαπλάσια περισσότεροι ήταν οι Σέρβοι που "μακεδονοποιήθηκαν" μετά το 1943 από τους "Σλαβομακεδόνες"/κομουνιστές που πήγαν από την Ελλάδα στην Γιουγκοσλαβία μετά τον πόλεμο.

Υγ. Μας έχουν πρήξει τα συκώτια με την Συνθήκη του Βουκουρεστίου, που μοίρασε λέει τις περιοχές του Βιλαετίου Μοναστηρίου, Θεσσαλονίκης και Αδριανουπόλεως σε 4 χώρες και αυτά τα τρία μαζί απαρτίζουν την Μακεδονία.

Ε λοιπόν, ούτε αυτά τα τρία μαζί ονομάστηκαν πότε Μακεδονία από τους Οθωμανούς, ούτε η πΓΔΜ (κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό) περιέχει τα εδάφη αυτά. Στο Κοσσυφοπέδιο ανήκε και ως πρωτεύουσά του τότε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail