Ρωσία & Ινδία αψήφουν τις ΗΠΑ - Συμφώνησαν για S-400 και μιλούν για το διάστημα

FILE PHOTO: A Russian S-400 anti-aircraft missile launching system © Alexander Nemenov / AFP
Freepen.gr - Ένα συμβόλαιο για την παράδοση πέντε συστοιχιών S-400 έχει υπογραφεί μεταξύ Μόσχας και Νέου Δελχί, επιβεβαίωσε το Κρεμλίνο. Το κόστος της συμφωνίας ανέρχεται στα 5,43 δις δολάρια με την Ινδία να αψηφά τις πιθανές κυρώσεις από την Ουάσινγκτον με βαση το νόμο CAATSA), ο οποίος στοχεύει χώρες που αγοράζουν όπλα από τη Ρωσία..

Η συμφωνία ολοκληρώθηκε μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής του Ινδού πρωθυπουργού Narendra Modi με το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Νέο Δελχί.

Οι δύο ηγέτες υπέγραψαν επίσης συμφωνία για τη διαστημική συνεργασία. Ο Μόντι δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ότι ελπίζει πως η Ρωσία θα βοηθήσει την Ινδία να αναπτύξει το διαστημικό της πρόγραμμα. Ο Ινδός ηγέτης ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η χώρα του σκοπεύει να στείλει αστροναύτες στο διάστημα μέχρι το 2022.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail