Τα S-300 της Συρίας είναι ενταγμένο στο σύστημα C3 που προστατεύει τις ρωσικές πόλεις - Επιλογή Πούτιν να το τεστάρει κόντρα σε F-22 και F-35

Freepen.gr - Μια πραγματική αποκάλυψη και ιδιαίτερα προχωρημένη ανάλυση κάνει η αμυντική ιστοσελίδα DEBKAfile σχετικά με την εγκατάσταση των αντι-αεροπορικών πυραύλων S-300 στη Συρία.

Η ιστοσελίδα σημειώνει τη φράση του Ρώσου ΥΠΑΜ, Σόιγκου στις 2 Οκτωβρίου ότι στη Συρία θα εγκατασταθούν ενοποιημένα συστήματα αεριωθούμενης άμυνας S-300 μέχρι τις 20 Οκτωβρίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει την ένταξή τους στο εθνικό πυρηνικό σύστημα διοίκησης και ελέγχου C-3 της ίδιας της Ρωσίας.

Οι στρατιωτικές και μυστικές πηγές της DEBKAfile αναφέρουν ότι ο Πούτιν εκμεταλλεύθηκε την κατάρριψη του αεροπλάνου για να εγκαταστήσει στη Συρία ένα προηγμένο σύστημα όπλων κατά της εναέριας άμυνας που συνδέεται όχι μόνο με τη Ρωσική Αεροπορική Βάση Khmeimim στη Λατάκια, αλλά ενσωματώνεται στο ίδιο το σύστημα διοίκησης, ελέγχου και επικοινωνίας της Ρωσίας κατά της πυρηνικής επίθεσης.

Αυτή η κίνηση αποτελεί ανατρέπει τα δεδομένα του παιχνιδιού για τις αμερικανικές και ισραηλινές επιχειρήσεις στη Συρία. Δεν αντιμετωπίζουν πλέον μόνο τις ρωσικές και συριακές πυραυλικές συστοιχίες στη Δαμασκό, αλλά το σύστημα αεράμυνας που υπερασπίζεται τις ρωσικές πόλεις. 

Ο Σόιγκου φάνηκε να προσφέρει λεπτομέρειες για τα S-300 που παραδόθηκαν στη Συρία. Αναφέρθηκε σε 49 μονάδες "ραντάρ, βασικά συστήματα απόκτησης στόχων, θέσεις διοίκησης και τέσσερις εκτοξευτές". Ωστόσο, παραλείπει προσεκτικά να αποκαλύψει πώς θα συνδέονταν τα δίκτυα αεροπορικής άμυνας της Συρίας και της Ρωσίας με το κέντρο διοίκησης και ελέγχου στη Ρωσία και ακριβώς πώς θα λειτουργούσαν από κοινού. Μια κρίσιμη ερώτηση παραμένει ανοιχτή: Είναι το σύριακο σύστημα S-300 πλήρως ενσωματωμένο στο ρωσικό C-3 ή μόνο εν μέρει;

Το C-3 είναι σχεδόν άγνωστο για τη Δύση, αφού οι Ρώσοι στρατιωτικοί μηχανικοί εργάζονται ακούραστα για αναβαθμίσεις εδώ και μερικούς μήνες. 

Είναι όμως χαρακτηριστικό και ορθό κατά τη DEBKA ότι οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι του Ισραήλ έχουν σταματήσει να καυχώνται ότι η αεροπορία τους μπορεί εύκολα να χειριστεί τα S-300, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι η έκδοση αυτού του συστήματος που δοκιμάστηκε στα ισραηλινά στρατιωτικά γυμνάσια στην Ελλάδα και σε άλλα μέρη είναι περισσότερο ή λιγότερο πεπαλαιωμένα. Έχει αντικατασταθεί από ένα πολύ πιο εξελιγμένο S-300 που είναι η έκδοση η οποία εστάλη στη Συρία τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ως εκ τούτου, η Μόσχα αύξησε σημαντικά τα ποσοστά του στρατιωτικού ανταγωνισμού μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών στη Συρία σε πολύ υψηλότερο επίπεδο. Ο Πούτιν επέλεξε αυτήν την αρένα για να ελέγξει άμεσα τις δυνατότητες της Ρωσικής Αεροπορικής άμυνας έναντι του αμερικανικού αεροσκάφους F-22 της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας και του F-35 "Adir" του Ισραήλ, για να ανακαλύψει ποιο είναι το καλύτερο αποτέλεσμα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail