Μεγάλο ατύχημα στη Μεσόγειο υπό περίεργες συνθήκες - RoRo καρφώθηκε στα πλευρά τεράστιου κοντεϊνεράδικου

Freepen.gr - Ένα τυνησιακό RoRo, το Ulysees της Cotunav και ένα κυπριακό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το Cis Virginia  συγκρούστηκαν μεταξύ τους την Κυριακή στη Μεσόγειο Θάλασσα (Τυρρηνικό Πέλαγος) κοντά στο νησί της Κορσικής, προκαλώντας διαρροή καυσίμων, ανέφεραν οι παράκτιες αρχές.

Το περιστατικό έλαβε χώρα γύρω στις 07.30 πμ περίπου 20 μίλια βόρεια του Cap Corse, στα γαλλικά χωρικά ύδατα. To Ulysees είχε αποπλεύσει από τη Γένοβα με προορισμό την Τύνιδα γεμάτο με φορτηγά και αυτοκίνητα και φέρεται να είχε αναπτύξει πλήρη ταχύτητα ώστε ουσιαστικά δεν είχε τη δυνατότητα για ελιγμό αποφυγής.

Το ευτύχημα είναι πως δε σημειώθηκαν θάνατοι ή τραυματισμοί ενώ οι αρχές ανέφεραν ότι η Γαλλία, το Μονακό και η Ιταλία ανέλαβαν δράση αντιμετώπισης της διαρροής.

Ωστόσο προκαλεί προβληματισμό πως με πολύ καλό καιρό και ήρεμη θάλασσα συνέβη το ατύχημα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail