Ταξιδιωτική οδηγία της Γερμανίας: Προσέξτε που κάνετε Like και τι λέτε για τον Ερντογάν αν θέλετε να πάτε στην Τουρκία!

tvjoern / pixabay
Freepen.gr - Η Γερμανία εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία προς τους πολίτες της που επισκέπτονται την Τουρκία να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σχετικά με το τι γράφουν στα κοινωνικά δίκτυα για τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η κίνηση αυτή ήρθε ως αντίδραση στις συλλήψεις Γερμανών υπηκόων στην Τουρκία που συνέβη να ασκήσουν κριτική στον τελευταίο., ανέφερε το Reuters.

"Οι συλλήψεις και οι διώξεις συχνά σχετίζονταν με θέσεις κοινωνικών μέσων που ήταν επικριτικές έναντι της τουρκικής κυβέρνησης" αναφέρει η οδηγία και συμπληρώνει: "Σε μερικές περιπτώσεις αρκεί ακόμη και να κάνετε απλά like στην ανάρτηση ενός άλλου".

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι ακόμη και οι παρατηρήσεις που δε γίνονται δημόσια θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνες. "Τα μη δημόσια σχόλια στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης μπορούν να διαβιβαστούν στις τουρκικές αρχές μέσω καταγγελιών", ανέφερε. "Η καταδίκη για «προσβολή του προέδρου» ή «διάδοση τρομοκρατικής προπαγάνδας» μπορεί να οδηγήσει σε φυλάκιση πολλών ετών».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail