Η περίπτωση Κασόγκι και γιατί η Δύση θα πρέπει να ντρέπεται


Εννοείται ότι η δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι είναι καταδικαστέα, θα πρέπει να διερευνηθεί και οι δολοφονοί του να καταδικαστούν. Η επιλεκτικότητα του θορύβου γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση όμως δείχνει την υποκρισία της Δύσης και των ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Βασική πηγή πληροφορήσης για τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι η Τουρκία. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δημοσιογράφων μέχρι το Μάιο του 2018 έχει καταγράψει 156 περιπτώσεις έγκλειστων δημοσιογράφων σε τουρκικές φυλακές. Ενώ το καθεστώς Ερντογάν χρησιμοποιεί την Ιντερπόλ για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος αντιφρονούντων δημοσιογράφων. 

Την ίδια στιγμή στην κατεχόμενη από την Τουρκία Αφρίν διαπράττονται εγκλήματα για τα οποία Δύση και ανθρωπιστές ουσιαστικά σιωπούν. Για να μην αναφερθούμε στην περίπτωση των ίσων αποστάσεων που κρατάνε στην περίπτωση της τουρκικής εισβολής και κατοχής του 37 τοις εκατό της Κύπρου ανάμεσα σε θύτη και θύμα.

Για τη βαρβαρότητα που έρχεται οι μόνοι υπεύθυνοι θα είναι οι δήθεν ανθρωπιστές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail