Μεταχειρισμένα ή φρέσκα ιταλικά Eurofighter Typhoons για τη Βουλγαρία;


Freepen.gr - Η Ιταλία και η Leonardo υπέβαλαν την προσφορά τους στο Υπουργείο Άμυνας της Βουλγαρίας τον Οκτώβριο, απαντώντας στην πρόσφατη Αίτηση για Πρόταση (RFP) για την απόκτηση οκτώ μαχητικών αεροσκαφών που θα αντικαταστήσουν το γηράσκοντα τους στόλο των MiG-29.

Η ιταλική προσφορά βασίζεται στην προμήθεια στη Βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία των χρησιμοποιημένων Tranche 1 Eurofighter Typhoons από την ιταλική Πολεμική Αεροπορία και περιλαμβάνει επίσης την επιλογή για παράδοση καινούριων αεροσκαφών όπως ζήτησε η Βουλγαρία.

Η πρόταση καλύπτει την απόκτηση των αεροσκαφών καθώς και την εκπαίδευση, τρία χρόνια υποστήριξης και όπλα.

Ο Lucio Valerio Cioffi, Διευθύνων Σύμβουλος του Τμήματος Αεροσκαφών της Leonardo, δήλωσε: 
"Πιστεύω ότι το Eurofighter Typhoon μπορεί να προσφέρει μια οικονομικά αποδοτική και ελκυστική λύση για τη Βουλγαρία, προσφέροντας κάθε δυνατότητα και εκτέλεση κάθε αποστολής που χρειάζεται η βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία. Το Eurofighter έχει ήδη επιδείξει τις εξαιρετικές ικανότητές του κατά τη διεξαγωγή δραστηριοτήτων περιπολιών το 2017 από τη βάση της πολεμικής αεροπορίας στο Graf Ignatievo. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τη Βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία με νεοκατασκευασμένα αεροσκάφη ή με Τranch 1 Eurofighters της ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας».

Το Eurofighter Typhoon θα παραμείνει η ραχοκοκαλιά της ευρωπαϊκής αεροπορικής άμυνας του ΝΑΤΟ για τις επόμενες δεκαετίες και θα αποτελέσει κεντρικό πυλώνα κάθε μελλοντικού ευρωπαϊκού συστήματος αεροπορικής μάχης.

Η επιλογή του Eurofighter από το Υπουργείο Άμυνας της Βουλγαρίας θα επιτρέψει επίσης στη χώρα και σε ολόκληρη τη βιομηχανία να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες που προσφέρονται από την ένταξη στο πρόγραμμα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail