Μόσχα σε ΟΗΕ: Να φύγουν οι θεατρίνοι των Λευκών Κρανών από τη Συρία - Κινδυνεύει η Μέση Ανατολή

Freepen.gr - Η Ρωσική Ομοσπονδία θέλει τα Λευκά Κράνη να εγκαταλείψουν τη Συρία το συντομότερο δυνατό, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη Vassily Nbenzia κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

"Τα Λευκά Κράνη αποτελούν απειλή για την ασφάλεια των περιφερειακών κρατών. Ως εκ τούτου, θα θέλαμε να σας ζητήσουμε, παρακαλώ, να τους πάρετε το συντομότερο δυνατό. Όλους τους "είπε ο Vassily Nbenzia.

Τα σχόλιά του έρχονται λίγες μόνο ώρες αφότου ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Ayman Safadi ανακοίνωσε ότι τα 300 άνδρες της οργάνωσης που έφυγαν τη Νταράα εγκαταστάθηκαν σε άγνωστες δυτικές χώρες.

Ενώ ο Vassily Nbenzia επικεντρώθηκε στα Λευκά Κράνη, ο Πρέσβης της Συρίας στον ΟΗΕ Δρ Bashar Al-Ja'afari ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας να διερευνήσει την τελευταία επίθεση της Συμμαχίας των ΗΠΑ με βόμβες λευκού φωσφόρου στο Deir Ezzor.

"Για να διατηρηθεί η αξιοπιστία του Συμβουλίου Ασφαλείας, το Συμβούλιο πρέπει να ξεκινήσει αμέσως έρευνα για τα εγκλήματα αυτά για να διασφαλίσει και να αποφύγει την επανάληψή τους και να τερματίσει την παράνομη παρουσία αμερικανικών και άλλων ξένων δυνάμεων στη Συρία", δήλωσε ο Jaafari κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail