«Γερμανία και Ρωσία στραγγαλίζουν ξανά την Πολωνία»

Freepen.gr - Σύμφωνα με τον π. υπουργό Αμυνας της Πολωνίας, Antoni Macierewicz, η Βαρσοβία πρέπει να αναπτύξει συμμαχία με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, επειδή μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα να επιβιώσει. Οι αμερικανικές βάσεις στρατού και οχι ο αγωγός Nord Stream 2, είναι που χρειάζεται η Πολωνία, υποστήριξε ο Macierewicz.

Έχοντας κατασκευάσει τον αγωγό φυσικού αερίου North Stream-2, η Ρωσία και η Γερμανία θα γίνουν ισχυρότερες και όχι μόνο η Πολωνία, αλλά κυριολεκτικά ολόκληρη η Ευρώπη θα εξαρτάται από αυτούς, συνόψισε ο Macierewicz.

Ο Nord Stream 2 εξακολουθεί να αποτελεί εμπόδιο στις δυτικές χώρες. Πολλές χώρες πιστεύουν ότι ο νέος αγωγός φυσικού αερίου εδράζεται πάνω στο πλαίσιο της επιθετικότητας της Ρωσίας στην Ευρώπη. Ουκρανία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ρουμανία, Ουγγαρία και Δανία αντιτίθενται στο σχέδιο. Ο κατάλογος των υποστηρικτών περιλαμβάνει τη Γερμανία και τη Ρωσία, τις Κάτω Χώρες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστρία, τη Γαλλία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Φινλανδία, την Ελβετία, τη Μάλτα, τη Σλοβακία και τη Νορβηγία. 

Οι περισσότερες από αυτές τις χώρες απλώς θέλουν να απαλλαγούν από τις άσκοπες πληρωμές στις χώρες διέλευσης και να αποκτήσουν πρόσβαση σε φθηνά καύσιμα. Ο Macierewicz εκτιμά ότι Γερμανία και Ρωσία στραγγαλίζουν από κοινού την Πολωνία όπως αναφέρει στον υπότιτλό της η Pravdareport.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail