Καταγγελία: Δε δουλεύει ούτε ένα από τα έξι ασανσέρ στο "Αλεξάνδρας" - Λιποθυμούν Ασθενείς έκτακτα περιστατικά στα σκαλιά

Το Νοσοκομείο Αλεξάνδρας εφημερεύει κάθε 4 ημέρες σε γενική εφημερία, κάθε δεύτερη ημέρα για γυναικολογικά περιστατικά και κάθε ημέρα για μαιευτικά περιστατικά. Το επισκέπτονται στις εφημερίες δεκάδες γυναίκες (περί τις 120) και εκατοντάδες Ασθενείς (περί τους 250). Δεκάδες ασθενείς καθημερινά εισάγονται για νοσηλεία. Ωστόσο σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ διαθέτει έξι ασανσέρ και είναι όλα χαλασμένα.

Όπως σημειώνει η Ομοσπονδία εδώ και ένα χρόνο υπάρχει πρόβλημα με τα ασανσέρ που κάθε ημέρα είναι εκτός λειτουργία τα περισσότερα. Το θέτουν οι εργαζόμενοι, διαμαρτύρονται οι ασθενείς χωρίς να συγκινείται η Διοίκηση. Σήμερα η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου. Λειτουργεί το ένα εκ των έξι κάθε ημέρα για κάποιες ώρες και μετά χαλάει. Μένουν ασθενείς εγκλωβισμένοι μεταξύ των ορόφων και καλείται η πυροσβεστική να απεγκλωβίσει ασθενείς και συνοδούς.

Τα πράγματα όμως είναι πολύ σοβαρότερα καθώς η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει πως ασθενείς με εμφράγματα κατεβαίνουν υποβασταζόμενοι τις σκάλες από τον 4ο όροφο στο 3 όροφο που είναι το αιμοδυναμικό εργαστήριο. Έχει συμβεί πολλές φορές να λιποθυμούν ασθενείς στα σκαλιά, κινδυνεύοντας η ζωή τους. Αναγκάζονται οι ασθενείς έκτακτα περιστατικά με σοβαρά προβλήματα υγείας από το ισόγειο ή τους πρώτους ορόφους να ανεβοκατεβαίνουν στον 5ο όροφο για εξετάσεις ή θεραπεία.

Σε άλλο σημείο επισημαίνεται ότι στον 5ο όροφο βρίσκεται το ογκολογικό τμήμα όπου ανεβαίνουν οι καρκινοπαθείς με τις σκάλες να κάνουν χημειοθεραπεία. Επίσης ανεβοκατεβαίνουν οι ασθενείς για προεγχειρητικό έλεγχο για καρδιολογικές επεμβάσεις. Αδυνατούν οι εργαζόμενοι να μεταφέρουν το χειρουργικό, υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό.

Συνεχώς απεγκλωβίζονται από τα ασανσέρ ασθενείς μεταξύ των ορόφων.

Την Πέμπτη 4/ 10/2018 στις 11:30 πμ στο Νοσοκομείο η ΠΟΕΔΗΝ θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail