Γιατί όχι Αμερικανική Ναυτική Βάση "Αρης Βελουχιώτης" στη Λήμνο;

Η χώρα προσφέρεται από μόνη της στο πιάτο των ΗΠΑ. Εκτός της βάσης της Σούδας, διαβάζουμε στα ΜΜΕ ότι ο Πάνος Καμμένος πρότεινε δημιουργία στρατιωτικών βάσεων στις ΗΠΑ σε Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Λάρισα και Κάρπαθο.

Του Στρατή Μαζίδη

Την προσφορά αυτή την κάνουν όλοι όσοι φώναζαν συνθήματα κατά των Αμερικανών τα προηγούμενα χρόνια.

Η πρόσδεση μιας χώρας σε ένα άρμα, είτε δυτικό είτε ρωσικό, είτε κινέζικο πρέπει να προϋποθέτει ορισμένες σταθερές. Με απλά λόγια > Δίνουμε αλλά τι παίρνουμε;

Ας υποθέσουμε πως η Ελλάδα παραχωρεί στις ΗΠΑ όσες βάσεις θέλουν. Ποιο θα είναι το αντάλλαγμα; Θα είναι το τέλος πχ των μνημονίων όχι τυπικά αλλά ουσιαστικά; Θα είναι η παροχή δωρεάν ή σε χαμηλές τιμές εξελιγμένες όπλων σε θάλασσα και αέρα; Θα είναι η πλήρης κάλυψη της χώρας απέναντι στην Τουρκία και η στήριξη των ελληνικών θέσεων; Θα βγάλουμε εμείς τα πετρέλαιά μας κι ας έχουν οι αμερικανικές εταιρείες προνομιακή μεταχείριση;

Μέχρι ποιο σημείο είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε και τι και έναντι ποιου ανταλλάγματος; Και ήδη έχουμε δώσει αρκετά. Αμερικανικά κατασκοπευτικά στη Συρία απογειώνονται από την Ελλάδα ενώ οι Ισραηλινοί πιλότοι έχουν εκπαιδευθεί στους S-300 στη χώρα μας.

Αν είναι λοιπόν οι ΗΠΑ να βγουν μπροστά για πάρτη μας και να μας στηρίξουν ουσιαστικά σε όλα, τότε ας συζητήσουμε και μια αμερικανική ναυτική βάση στη Λήμνο με το όνομα "Αρης Βελουχιώτης".

Μέχρι τότε όμως ας παρακολουθούμε τους Τούρκους πιλότους να συνεχίζουν κανονικά την εκπαίδευσή τους στις ΗΠΑ στα F-35.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.