Βρετανός ναύαρχος: Ο Πούτιν μπορεί να σκάει στα γέλια με την κατάσταση του ναυτικού μας!


AFP 2018 / ADAM JAN
Freepen.gr - Ο ναύαρχος ε.α. του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, Adam West προειδοποίησε για τις περαιτέρω περικοπές στον αριθμό του προσωπικού του Ναυτικού, εκφράζοντας παράπονο για το γεγονός ότι οι ναυτικές δυνάμεις της χώρας "δε λειτουργούν στο μέγιστο δυνατό δυναμικό τους", το οποίο χαρακτήρισε ως "εξαιρετικά ανησυχητικό".

"Άνθρωποι όπως ο [Ρώσος Πρόεδρος] Βλάντιμιρ Πούτιν μπορεί να ρίξουν μια ματιά και να βάλουν τα γελιά κοιτάζοντας το μεγάλο ναυτικό έθνος μας", ανέφερε στη Mirror.

Προς αυτή την κατεύθυνση, προέτρεψε την κυβέρνηση να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες και τον αριθμό των νεοπροσληφθέντων του βασιλικού ναυτικού, κάτι που θα μπορούσε να προσθέσει στην αμυντική του ικανότητα.

Τα σχόλια του West ήρθαν μετά από αναφορές στα βρετανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι οι στρατιωτικές δαπάνες της χώρας έχουν μειωθεί σχεδόν στο μισό από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου κάτι που είχε αρνητικό αντίκτυπο στα πλοία του Ναυτικού στη θάλασσα.

Με τον αριθμό των πλοίων του Βασιλικού ναυτικού να μειώνεται κατά το ήμισυ κατά τα τελευταία 25 χρόνια, η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Theresa May, ισχυρίστηκε τον Ιούνιο ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ηγετικό μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail