Η απροειδοποίητη πυραυλική επίθεση του Ιράν στη Σύρια ήταν μήνυμα στις ΗΠΑ για να τα μαζέψουν και να φύγουν

Η επίθεση πυραύλων του Ιράν στην ISIL την 1η Οκτωβρίου έστειλε ένα σαφές μήνυμα στις Ηνωμένες Πολιτείες: "Μαζέψτε τα πράγματά σας και βγείτε από τη Συρία", υποστηρίζει ο εμπειρογνώμονας Αλέξανδρος Βαβιλόφ.

Παρουσίαση Freepen.gr 

Η επίθεσημε πυραύλους του Ιράν στις θέσεις των μαχητώντης  ISIL στην ανατολική Συρία την 1η Οκτωβρίου ήρθε ως απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία, γράφει η Washington Examiner. Τυπικά, η επίθεση ήταν η απάντηση στην τρομοκρατική επίθεση κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής παρέλασης στην Τεχεράνη. Το Ιράν χρησιμοποίησε βαλλιστικούς πυραύλους με βεληνεκές 750 χιλιομέτρων με γραμμένα συνθήματα επάνω τους: "Θάνατος στο Ισραήλ", "Θάνατος στην Αμερική" και "Θάνατος σε Σαουδάραβες".

Σύμφωνα με τον Tom Rogan της Washington Examiner, η εμβέλεια των πυραύλων επιτρέπει στο Ιράν να χτυπήσει τη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στο Κατάρ και την βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας στο Ριάντ. Όσον αφορά το Ισραήλ, το Ιράν θα πρέπει να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς. Ως εκ τούτου, καταλήγει ο δημοσιογράφος, ο κίνδυνος για στρατιωτικές επιθέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν αυξάνεται τελευταία, ειδικά υπό το πρίσμα των αμερικανικών κυρώσεων για τις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου.

Το Pravda.Ru ζήτησε μια γνώμη εμπειρογνώμονα για το θέμα από τον καθηγητή του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας, ειδικού για τη Μέση Ανατολή, Alexander Vavilov.

- Η επίθεση με πυραύλους του Ιράν στη Συρία έρχεται ως μήνυμα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες;

Φυσικά. Αυτό συνέβη.

- Το Πεντάγωνο ανέφερε ότι το Ιράν δεν ενημέρωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την επίθεση και έτσι έθεσε σε κίνδυνο το αμερικανικό σώμα;

Το αμερικανικό σώμα παραμένει στη Συρία χωρίς νόμιμο λόγο και το Ιράν δεν υποχρεούται να ειδοποιεί τους Αμερικανούς για τις ενέργειές του. Η κύρια απειλή για την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας προέρχεται τώρα από την ανατολική όχθη του Ευφράτη, όπου οι Αμερικανοί έχουν μεταφέρει τους μαχητές και εκεί που δημιούργησαν διοικητικά όργανα - μαριονέτες που δεν εξαρτώνται από τη Δαμασκό. Έτσι, η ιρανική επίθεση ήρθε ως μήνυμα προς τους Αμερικανούς να συσκευάσουν τα πράγματά τους και να βγουν έξω, επειδή η Συρία εισέρχεται στο στάδιο της ανασυγκρότησης τώρα».

- Το Ιράν δε φοβάται τον πόλεμο με τις ΗΠΑ; Πιστεύετε ότι η Ουάσινγκτον έφερε την Τεχεράνη σε αυτοκτονία;

Οι στρατιωτικές συγκρούσεις ή οποιαδήποτε ανταλλαγή στρατιωτικών χτυπημάτων μεταξύ Ιράν και Ηνωμένων Πολιτειών δε θα συμβεί, ανταλλάσσουν όμως απειλητικές δηλώσεις, αλλά τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για στρατιωτικές συγκρούσεις, είναι καιρός να ψάξουμε και να βρούμε λύσεις στις συγκρούσεις. Ο Τραμπ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πληθώρα προβλημάτων εντός των ΗΠΑ και δεν είναι πιθανό να ξεκινήσει έναν ακόμη πόλεμο για να αποδυναμώσει ακόμα περισσότερο την εικόνα του. Αποκομίζει οφέλη από τις ειρηνικές συνομιλίες που διεξάγει επί του παρόντος με τον Kim Jong-un της Βόρειας Κορέας.

- Γιατί ο Τραμπ αγαπά το Ισραήλ τόσο πολύ;

Το Ισραήλ του αρέσει εδώ και πολύ καιρό. Σε πολλούς Αμερικάνους αρέσει διότι διαθέτουν αρκετό ισραηλινό χρήμα. Το Ισραήλ ηγείται του παγκοσμίου χρηματοπιστωτικού συστήματος με πολλούς τρόπους.Οι Αμερικανοί μετέφεραν την πρεσβεία τους στο Τελ Αβίβ για να γιορτάσουν τα 70 χρόνια της ανεξαρτησίας τους. Η κίνηση αυτή έχει επιδεινώσει την κρίση στη Μέση Ανατολή, αλλά οι Αμερικανοί εξακολουθούν να θέλουν να κάνουν κάτι για να ευχαριστήσουν το Ισραήλ. Η αγάπη των ΗΠΑ για το Ισραήλ περνάει από γενιά σε γενιά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail