Μαντέψτε τι όνομα θα δοθεί στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και για ποιο λόγο θα συμβεί αυτό


Freepen.gr - Καθώς η Τουρκία προετοιμάζεται να γιορτάσει την 95η επέτειο από την ίδρυση της δημοκρατίας στις 29 Οκτωβρίου, η σπέκουλα σε πολιτικούς κύκλους ήταν γεμάτη από το σενάριο ότι το τεράστιο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, το οποίο προβλέπεται να εγκαινιαστεί επίσημα από τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την ίδια ημέρα, θα λάβει το όνομά του από τον πρόεδρο.

Ο συμβολισμός μιας τέτοιας κίνησης είναι εμφανής σε όλους τους πολίτες της Τουρκίας: αν οι φήμες είναι αληθινές, ο νέος αερολιμένας Recep Tayyip Erdoğan θα αντικαταστήσει το αεροδρόμιο της πόλης που ονομάστηκε από τον ιδρυτή της δημοκρατίας Mustafa Kemal Atatürk. Αυτό θα σημάνει το τέλος της εποχής του Ατατούρκ, και την αρχή αυτής του Ερντογάν.

Το όνομα του προέδρου ήδη τιμάται από το Πανεπιστήμιο στο Rize, της πόλης που ήλθε η οικογένειά του και το στάδιο στην Kasımpaşa, της εργατικής συνοικίας στην Κωνσταντινούπολη, όπου πέρασε την παιδική του ηλικία.

Η αντιπολίτευση έχει ήδη επιλέξει να μην παραστεί στην τελετή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πολιτικό της μήνυμα: είναι η πρώτη φορά σε 95 χρόνια ιστορίας της δημοκρατίας, ότι η επέτειος θα γιορτάζεται έξω από την πρωτεύουσα που έχει επιλέξει ο Ατατούρκ. Αντίθετα, η τελετή θα λάβει χώρα στην παλιά οθωμανική πρωτεύουσα.

Αυτή είναι ήδη μια κίνηση που συμβολικά και πολιτικά σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής. Για να το επισφραγίσει, ο Erdoğan θα κόψει την κορδέλα σε ένα νέο αεροδρόμιο που θα είναι μεταξύ του μεγαλύτερου κόσμου και που θα φέρει το όνομά του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail