Τα καημένα τα ελληνόπουλα

Δε θα ασχοληθώ με το σπάσιμο σταυρών και τους βανδαλισμούς τάφων απο τους "καλοδεχούμενους" που έχει γίνει πια καθημερινότητα, αλλά με την είδηση που πέρασε στα ψιλά του διαδικτύου και της ενημέρωσης.

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Ένα 11χρονο προσφυγόπουλο απο τη Συρία επιτέθηκε σε 9χρονο συμμαθητή του με τη λεπίδα απο μια ξύστρα. Η είδηση πέρα απο το αρχικό σοκ πρέπει να μας προβληματίσει για το πως διαμορφώνεται η νέα τάξη πραγμάτων στη χώρα.

http://www.mononews.gr/society/apistefto-11chronos-epitethike-se-9chrono-me-lepida-apo-xistra

Στη χώρα που υποκριτικά οι κυβερνώντες σκούζουν για τα δικαιώματα μειονοτήτων, στη χώρα που οι κάτοικοί της υπερφορολογούνται, υποφέρουν, μεταναστεύουν, στη χώρα της πολιτικής κορεκτίλας που απαγορεύει τη λέξη "λαθρομετανάστης" αλλά που δεν ιδρώνει το αυτί της οταν ο ένας σφάζει τον άλλο σαν αρνί, ένα 11χρονο παιδί, μας δείχνει μελλοντικές καταστάσεις που θα έρθουν πολύ γρηγορότερα απ οτι νομίζουμε.

Ενα 11χρονο παιδί, που τα πρώτα, τα πιο τρυφερά χρόνια της ζωής του, έμαθε να παίζει ποδόσφαιρο δίπλα σε κομμένα κεφάλια απίστων, ενα παιδί που είναι πολύ πιθανό, να έχει ποτιστεί με μίσος για τους απίστους απο τον οικογενειακό του περίγυρο.

Αυτό το παιδί, ανήκει τουλάχιστον σύμφωνα με τα χαρτιά σε μια οικογένεια που ήρθε και ζει με τα επιδόματα απο ευρωπαϊκά και ελληνικά κονδύλια, που έχουν περισσέψει απο την κακοδιαχείριση (ή μήπως να πω φαγοπότι) πολιτικών και ΜΚΟ.

Γι αυτό το παιδί, δεν ενδιαφέρεται κανένας πολιτικός, να φροντίσει για το περιβάλλον που θα ανατραφεί, για την ψυχική του υγεία, για τα τραύματα του πολέμου, που αν άμεσα, τώρα στην ηλικία των 11 χρονών δεν επουλωθούν, το σημερινό αγρίμι θα γίνει κινούμενη βόμβα όταν θα ενηλικιωθεί.

Οι Ελληνες ήμασταν και είμαστε φιλόξενος λαός, ο ξένος απο τα αρχαία χρόνια ήταν ιερό πρόσωπο. Ομως είναι άλλο να φιλοξενείς εναν κατατρεγμένο, ικέτη, που έρχεται για να σωθεί και άλλο να βαφτίζουν "πρόσφυγες" οικογένειες τζιχαντιστών ή οικονομικών μεταναστών.

Από το 1989 και μετά ήρθαν στην Ελλάδα δεκάδες, εκατοντάδες χιλιάδες ξένοι. Οι περισσότεροι απο αυτούς εργάστηκαν και εργάζονται έντιμα, οι Ελληνες τους δέχθηκαν τους αγκάλιασαν, τους βοήθησαν να σταθούν στα πρώτα τους βήματα στη χώρα. Ανάμεσα στους οικογενειάρχες όμως ήρθαν και πολλοί παραβατικοί.

Την έλλειψη σχεδίου (να φιλτράρουν και να απελαύνουν άμεσα τους παραβατικούς) των κυβερνήσεων που πέρασαν τη ζούμε σήμερα με την ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας.

Αυτό όμως που ζούμε σήμερα δεν έχει καμμία σχέση με αυτό που θα έρθει σε λίγα χρόνια όταν στερέψει η βρύση των επιδομάτων και πολύ φοβάμαι οτι οι εικόνες με τα κομμένα κεφάλια απο τη Ράκκα θα γίνουν νέα πραγματικότητα.

Παιδιά φανατισμένα, ποτισμένα με μίσος, απο γονείς επιδοματίες, αφημένα στην τύχη τους απο την πολιτεία και τους πολιτικούς να μεγαλώνουν μαθαινοντας να μισούν τους απίστους. Τι νομίζετε οτι θα γίνει σε δεκα το πολύ χρόνια απο τώρα;

Πέρα από τους "καλοδεχούμενους" επιδοματίες επισκέπτες, υπάρχει (ναι υπάρχουν ακόμα σε πείσμα των ΜΚΟ και των πρακτορίσκων) ένας ολοκληρος λαός που υποφέρει και που για τα παιδιά του δε θα ακούσει απο κανέναν σε ολόκληρο τον κόσμο, τη φράση "τα καημένα τα ελληνόπουλα".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail