Είναι ανθρώπινο δικαίωμα η υπεράσπιση της εθνικής ταυτότητας;

Στις 11 Δεκεμβρίου 2018 θα υπογραφεί από τα κράτη μέλη του ΟΗΕ η λεγόμενη «Global Compact for Migration», σε συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Μαρόκο. 


Το αμφιλεγόμενο σύμφωνο για τη μετανάστευση προβλέπει, μεταξύ πολλών άλλων, την ελεύθερη και απρόσκοπτη εγκατάσταση μεταναστών παντού, ευνοεί με διάφορους τρόπους τις μετακινήσεις λαών, αφήνει το θέμα της ενσωμάτωσης στη βούληση των μεταναστών και όχι στους νόμους των χωρών υποδοχής, εκτιμά ότι θα φέρει ευημερία σε όλους τους ανθρώπους, διευκολύνει την επανένωση των οικογενειών χωρίς όρους κ.α.

Επ΄ αυτού αναρτήθηκε για προβληματισμό το παρακάτω ερώτημα-σχόλιο σε γερμανική ιστοσελίδα: 

«Δεν υπάρχει κάποιο ανθρώπινο δικαίωμα για τη διατήρηση της κουλτούρας των χωρών υποδοχής μεταναστών; Εάν η μετανάστευση είχε άλλη κατεύθυνση (από βορρά προς νότο) οι κραυγές θα ήταν ουρανομήκεις. Θα μιλούσαν για νεοαποικισμό, για πολιτισμικό σφετερισμό, ακόμα και για γενοκτονία». Και αυτοί που θα κραύγαζαν θα ήταν προφανώς αυτοί που σήμερα είναι υπέρ των ανοιχτών συνόρων στη «Γη της Επαγγελίας», τη γηραιά Ευρώπη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail