Η Γερμανία σταματά να πουλά όπλα στη Σαουδική Αραβία ενώ μια χαρά εξόπλιζε τους Τούρκους για να εκκαθαρίσουν το Κουρδιστάν

MichaelGaida / pixabay
Freepen.gr - Η Γερμανία ανακοίνωσε το πάγωμα των πωλήσεων όπλων στη Σαουδική Αραβία και παρότρυνε τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να πράξουν το ίδιο για την αποδοχή του Ριάντ ότι η ομάδα ασφαλείας του σκότωσε το δημοσιογράφο Τζαμάλ Χασόγκγι.

Ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Peter Altmaier δήλωσε στην τηλεόραση ZDF ότι η γερμανική κυβέρνηση δε θα εγκρίνει νέες πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία και θα παρακινήσει άλλα κράτη μέλη της ΕΕ να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα.

"Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να υιοθετήσουμε μια κοινή ευρωπαϊκή στάση", τόνισε ο Altmaier. "Επειδή μόνο εάν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη είναι ενωμένα, θα επηρεάσουν την κυβέρνηση στο Ριάντ", πρόσθεσε.

Τόνισε ότι οι εξηγήσεις του Ριάντ σχετικά με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Khashoggi ήταν ανεπαρκείς και η διεθνής κοινότητα ήθελε να μάθει όλη την αλήθεια για το τι συνέβη .

Η Σαουδική Αραβία αγόρασε περίπου € 150 εκατομμύρια αξίας υλικού άμυνας από τη Γερμανία το 2017 με τη μορφή τεσσάρων περιπολικών και 110 στρατιωτικών φορτηγών. Σε αντίθεση με την Ισπανία που εξασφάλισε συμφωνία ύψους 2 δισ. ευρώ για την πώληση πολεμικών πλοίων στο Ριάντ εκείνου του έτους.

Το παράδοξο βέβαια είναι ότι αυτά τα λέει το Βερολίνο το οποίο δεν σταμάτησε να τροφοδοτεί την Αγκυρα με όπλα για να μπορεί να εκκαθαρίζει τους Κούρδους στη νοτιο-ανατολική Τουρκία και να πραγματοποιεί εισβολές στη Συρία. 

Αλλά όπως βλέπουμε και στο γράφημα της DW έχουν πέσει οι δουλειές...

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail