Στα κάγκελα οι Τούρκοι με τη Φ/Γ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ - Μεταδίδουν ότι παρενόχλησε το Barbaros και την εμπλοκή στολίσκου τους - Διαψεύδει το ΓΕΕΘΑ

Freepen.gr - Τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ειδήσεις περί μίας θερμής συνάντησης του ερευνητικού σκάφους Barbaros Hayrettin Pasha, το οποίο ξεκίνησε έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο και του συνοδευτικού στολίσκου με τη Φ/Γ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ.

Η κρατική υπηρεσία Anadolu ανέφερε στις 18 Οκτωβρίου ότι το Barbaros παρενοχλήθηκε από την ελληνική φρεγάτα κατά τη διάρκεια της διεξαγόμενης αποστολής του έξω από την Κύπρο.


Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι στη συνέχεια οι ναυτικές τους δυνάμεις έχουν μπλοκάρει τις κινήσεις του ελληνικού πολεμικού πλοίου.

"Συστήνουμε στην Ελλάδα να απέχει από πράξεις που θα προκαλέσουν κλιμάκωση στην περιοχή της Μεσογείου", ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωση μετά το περιστατικό.

Το ΓΕΕΘΑ διαψεύδει τους τουρκικούς ισχυρισμούς μεταδίδει το ΚΥΠΕ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail