Η ζωή 700 ομήρων κρέμεται από μια κλωστή - Θα εκτελούνται κάθε μέρα από 10

Freepen.gr - Η ISIS απήγαγε 700 άτομα, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων γυναικών και παιδιών, από ένα στρατόπεδο προσφύγων στην ανατολική Συρία και θα εκτελεί δέκα ομήρους κάθε μέρα, εκτός εάν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, δήλωσε σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν φόρουμ συζητήσεων Valdai στην πόλη του Σότσι.

Οι ισλαμιστές τρομοκράτες έχουν ήδη δολοφονήσει πολλούς ομήρους και έχουν προειδοποιήσει για τις καθημερινές εκτελέσεις που έρχονται, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Οι τρομοκράτες του ISIS επιτέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο στρατόπεδο προσφύγων στην επαρχία Deir-al Zor της Συρίας στα ανατολικά του Ευφράτη σε περιοχή που δεν έχει απελευθερωθεί από το συριακό στρατό και απήγαγαν περίπου 130 οικογένειες, μεταξύ των οποίων αρκετοί υπήκοοι των ΗΠΑ και της Ευρώπης, που μπορεί να είναι ξένοι μαχητές των SDF ή βοηθητικοί εργάτες.


Οι εικόνες που μοιράζονται στα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης από ομάδες παρακολούθησης των τρομοκρατών υποδηλώνουν ότι οι μαχητές του ISIS επιτίθενται και απαγούν μαχητές από τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις στην ίδια περιοχή την προηγούμενη μέρα.

Οι μαχητές του ISIS επιτέθηκαν στο στρατόπεδο προσφύγων που ελέγχονταν από τις δυνάμεις που υποστηρίχθηκαν από τις ΗΠΑ στις 13 Οκτωβρίου, απαγάγοντας περίπου 130 οικογένειες πριν τις μεταφέρουν στην κοντινή πόλη Hajin.

Το αντιπολιτευόμενο Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δήλωσε ότι οι οικογένειες αποτελούνται κυρίως από ξένες γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων χήρων μαχητών του ISIS.



Μιλώντας στο φόρουμ συζητήσεων Valdai στην πόλη του Σότσι, ο Πούτιν δήλωσε ότι οι ηγέτες του ISIS είχαν υποβάλει αιτήματα δίχως να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ωστόσο, το Παρατηρητήριο ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις και ότι το ISIS απαιτεί «τρόφιμα και ιατρικά εφόδια» με αντάλλαγμα την ασφαλή επιστροφή των ομήρων.

«Έχουν εκδώσει τελεσίγραφα, συγκεκριμένα αιτήματα και προειδοποίησαν ότι αν δεν ικανοποιηθούν αυτά θα εκτελούν δέκα άτομα καθημερινά.

«Μια μέρα πριν, χθες εκτέλεσαν δέκα ανθρώπους», είπε ο Πούτιν, προσθέτοντας: «Αυτό είναι απλά φρικτό, είναι μια καταστροφή».

Αυτό βέβαια είναι άλλη μια απόδειξη ότι όπου δεν πήγε ο συριακός στρατός δεν υπάρχει πραγματική εκκαθάριση και εγκαθίδρυση μιας πραγματικής ασφάλειας στους κατοίκους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail