Προειδοποιητική βολή; Η Κίνα ξεφορτώθηκε 3 δις δολάρια αμερικανικά κρατικά ομόλογα εν μέσω εμπορικού πολέμου

©Reuters/Thomas White
Freepen.gr - Η Κίνα πούλησε 3 δις δολάρια κρατικών ομολόγων. Αυτή είναι μόνο η τρίτη τέτοια κίνηση από το Πεκίνο τα τελευταία 14 χρόνια, και η πρώτη που αφορά 30ετή ομόλογα, αναφέρει το RT.

Η Κίνα πώλησε 1,5 δισ. Δολάρια πενταετών ομολόγων στο 3,25%, 1 δισ. Δολάρια δεκαετών ομολόγων στο 3,5% και 500 εκατ. Δολάρια 30ετών ομολόγων στο 4%, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

Το Πεκίνο είναι ο μεγαλύτερος κάτοχος αμερικανικού χρέους. Από τον Ιούλιο, η Κίνα είχε 1,17 τρισεκατομμύρια δολάρια του αμερικανικού χρέους.

Η Κίνα πραγματοποίησε την πώληση σε μια εποχή που το γιουάν έχει υποτιμηθεί κατά 10 τοις εκατό έναντι του δολαρίου εν μέσω του κλιμακούμενου εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ. "Για οποιονδήποτε άλλο, η απόφαση θα μπορούσε να ήταν να τηρήσει μια στάση αναμονήςκαι να περιμένει να σταθεροποιηθεί η αγορά, αλλά όχι η Κίνα", δήλωσε ένας τραπεζίτης που εργάστηκε στη συμφωνία.

"Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι είχαν ανησυχίες για την Κίνα συγκεκριμένα, αλλά είναι απλώς ένας ευρύτερος μακροοικονομικός θόρυβος", ανέφερε το πρόσωπο.

Στις πρόσφατες γροθιές του tat-for-tat, η Κίνα σταμάτησε να αγοράζει πετρέλαιο από τις ΗΠΑ. Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας από την Αμερική έφθασαν κατά μέσο όρο 334.880 βαρέλια την ημέρα μέχρι τον Αύγουστο, κάνοντας το Πεκίνο το δεύτερο μεγαλύτερο αγοραστή πετρελαίου ΗΠΑ μετά τον Καναδά.

Μέχρι στιγμής, η Ουάσιγκτον έχει επιβάλει δασμούς σε κινεζικά αγαθά ύψους 200 δισ. Δολαρίων και το Πεκίνο προχώρησε σε αντίστοιχη κίνηση σε εισαγωγές από τις ΗΠΑ ύψους 60 δισ. Δολαρίων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail