Ο Κωνσταντίνος δολοφονήθηκε στα 35 του για τη σημαία που οι ψευτοαντιφασίστες καίνε


Όπως ανάφερε το site Himara o Kωσταντίνος Κατσιφάς από τους Βουλιαράτες πυροβόλησε στον αέρα για να εμποδίσει Αλβανούς αστυνομικούς να κατεβάσουν την ελληνική σημαία ανήμερα της εθνικής επετείου και μετά διέφυγε για να αποφύγει τη σύλληψη. Οι Αλβανοί ισχυρίζονται ότι ο Κατσίφας άνοιξε πυρ εναντίον τους.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Από κει και πέρα πάρχει μόνο η εκδοχή των αλβανικών ειδικών δυνάμεων που ισχυρίζονται ότι αρνήθηκε να παραδοθεί και πυροβόλησε εναντίον τους. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου είναι αναγνωρίσμενη εθνική μειονότητα πράγμα που της δίνει το δικαίωμα να υψώνει τα σύμβολα του έθνους της ελεύθερα.

Η Βόρεια Ήπειρος προσαρτήθηκε στο τεχνητό αλβανικό κράτος που δημιουργήσαν οι διεθνείς νταβατζήδες μετά από εκβιασμό στο Βενιζέλο. Οι Ηπείρωτες αντιστάθηκαν και ο αγώνας τους κατέληξε στο πρωτόκολλο της Κέρκυρας του 1914 που έδινε αυτονομία στο βόρειο τμήμα της ενιαίας Ηπείρου.

Για πρώτη φορά τότε καθιερώθηκε ο όρος Βόρεια Ηπείρος. Η Ηπειρος ιστορικά ήταν ενιαία και οι κάτοικοι του βορείου τμήματος της ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν μεγάλοι εθνικοί ευεργέτες δεν έλειψαν από κανένα αγώνα του έθνους. 

Τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών ποτέ δεν σταμάτησαν να παραβιάζονται ενώ κυβερνήσεις και ανθρωπιστές δεν σταμάτησαν να αδιαφορούν. Ο Κατσίφας δολοφονήθηκε στα 35 γιατί ήθελε τα κατοχυρωμένα δικαιώματα και δεν υπήρξε κανείς να τα διασφαλίσει ώστε να μη φτάσει στο σημείο να σηκώσει το όπλο.

Δολοφονήθηκε στα 35 του για μια σημαία ενός έθνους που πέρασε κάθε είδους κατοχή που οι ψευτοαντιφασίστες την καίνε στηρίζοντας στην πράξη κάθε είδους φασισμό κι αποδεικνύοντας έμπρακτα το μίσος τους για το λαό μας και όποιος μισεί το δικό του λαό, δεν αγαπά κανέναν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail