Zaev: Δε ζητήσαμε να αλλάξει το όνομα του αεροδρομίου "Μακεδονία" στη Θεσσαλονίκη


Freepen.gr - Η σκοπιανή πλευρά σε διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα συμφώνησε να αλλάξει το όνομα του αεροδρομίου του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια, αλλά δεν απαιτούσε από την Ελλάδα να αλλάξει το όνομα Μακεδονία του αερολιμένα στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ κατά τη διάρκεια μιας πολιτικής εκπομπής στον σταθμό Telma που ήταν αφιερωμένη στο δημοψήφισμα και συμμετείχαν επίσης οι αναπληρωτές πρωθυπουργοί Σέκερινσκα και Οσμάνι.

Σύμφωνα με τον Σέκερινσκα, όπως αναφέρει η expres.mk ο λόγος γι 'αυτό ήταν η αυτοπεποίθηση της μακεδονικής πλευράς για το ποιος είναι και τι είναι.

Σύμφωνα με τον Ζάεφ, η εγγύηση της ταυτότητας της πΓΔΜ είναι τελείως κλειστή με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

"Ένα μέρος της ιστορίας μας είναι κοινό, το γεγονός είναι ότι οι Στοβοί ανήκουν σε εμάς, η αρχαιότητα ήταν κοινή", δήλωσε ο πρωθυπουργός που ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πόροσενκο του είπε ότι οι Ουκρανοί ήταν επίσης δεμένοι με το Μέγα Αλέξανδρο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail