Ζάεφ: Δε με πειράζει αν τα ελληνικά προϊόντα γράφουν ‘made in Macedonia’

Freepen.gr - Μετά την επικύρωση της συμφωνίας που υπεγράφη από τα Σκόπια και την Ελλάδα, οι Έλληνες παραγωγοί θα έχουν τρία χρόνια για να αποφασίσουν αν τα προϊόντα τους θα δηλώσουν ως «Made in Macedonia» ή θα σταθούν «Made in Greece» αναφέρει η republika.mk.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Μακεδονίας, ορίζεται δικαίωμα της μη αποκλειστικότητας για το θέμα αυτό. Αν δε συμφωνήσουμε και δε συμφωνούμε στο θέμα αυτό, δε σημαίνει ότι η σύμβαση είναι έγκυρη.

Σύμφωνα με Ζάεφ, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα αν «Made in Μακεδονία» θα γράψει για την περιοχή της Μακεδονίας, ή λόγω της Μακεδονίας μας ως κράτος.

"Δε φιλοδοξούν να πάρουν το δικαίωμά μας. Ο τελικός στόχος είναι μέσα σε τρία χρόνια από την επαλήθευση της συμφωνίας, οι Έλληνες παραγωγοί να αποφασίσουν αν θα χρησιμοποιούν το "Made in Macedonia" και εδώ συμφωνήσαμε το δικαίωμα μη αποκλειστικής χρήσης. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα αν το "Made in Macedonia" θα γράψει για την περιοχή της Μακεδονίας ή για τη Μακεδονία μας, ως κράτος. Εντούτοις, έχει παραμείνει μια περίοδος τριών ετών για να αποφασίσουν οι επιχειρήσεις της Ελλάδας. Αν αποφασίσουν να έχουν Made in Macedonia, τα προϊόντα τους είναι αμφισβητήσιμα, επειδή θα αποκλείει το Made in Greece», εξήγησε ο Zaev.

Οι Έλληνες παραγωγοί θα λάβουν τις δικές τους αποφάσεις, αλλά θα πρέπει να συμφωνηθεί με τη συγκατάθεση της "μακεδονικής" πλευράς.

Ο Ζάεφ λοιπόν μας κάνει τη χάρη με απώτερο σκοπό βέβαια να οικειοποιηθεί και τα προϊόντα μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail