Στέλνουν τη Le Pen στον ψυχίατρο για αναρτήσεις φωτογραφιών για τη Daesh

Reuters
Freepen.gr - Η Γαλλίδα πολιτικός Marine Le Pen δήλωσε ότι το δικαστήριο του Ναντέρ διέταξε να υποβληθεί σε ψυχιατρική αξιολόγηση εξαιτίας μιας σειράς εικόνων που δημοσίευσε στο Twitter και δείχνουν εκτελέσεις Ισλαμικού Κράτους. Η Le Pen χαρακτηρίζει την εντολή ως "ψευδαίσθηση".



"Για την καταγγελία μου των φρικαλεοτήτων της Daesh (ισλαμικό κράτος / IS, πρώην ISIS) με tweets, το" σύστημα δικαιοσύνης" μου παρήγγειλε μια ψυχιατρική αξιολόγηση. Πόσο μακριά θα πάνε;" αναφέρει η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου.

Η ίδια σημειώνει: «Αυτό το καθεστώς αρχίζει πραγματικά να φοβίζει [εμάς]».

Το Δεκέμβριο του 2015, η Le Pen ανήρτησε τρεις εικόνες δολοφονιών που πραγματοποίησαν οι τρομοκράτες του IS συνοδευόμενοι από το κείμενο "Η Daesh [Αραβικός όρος για το ISIS] είναι αυτό!" Τα tweets ήταν μια απάντηση στο δημοσιογράφο Jean-Jacques Bourdin που παρομοίωσε τη ρητορική της Le Pen με αυτήν της ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης.

Μία από τις εικόνες έδειξε το σώμα του James Foley, τον οποίο οι εξτρεμιστές αποκεφάλισαν τον Αύγουστο του 2014. Τότε η οικογένειά του είπε ότι «είχε βαθιά ενοχληθεί από την ανεπιθύμητη χρήση του Jim για το πολιτικό κέρδος της Le Pen». Η Le Pen διέγραψε αργότερα τις εικόνες. Μιλώντας στα γαλλικά ΜΜΕ νωρίτερα φέτος, δήλωσε πως κατηγορείται ότι "έχει καταδικάσει τη φρίκη της Daesh".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail