Σκάνδαλο στην Τουρκία - Η Halkbank πουλούσε το δολάριο για λίγη ώρα στο 3,88 ίσα ίσα να...ξελασπώσουν κάποιοι!

Freepen.gr - Η τουρκική κρατική τράπεζα Halkbank πωλούσε δολάρια σε χαμηλή τιμή με τη διοίκηση να κάνει λόγο για στοχία λογισμικού ανταλλαγής ξένου συναλλάγματος.

Συγκεκριμένα η τράπεζα, που διοικείται από το κρατικό ταμείο κεφαλαίων της Τουρκίας, προσέφερε δολάρια στις 3,88 λίρες αργά το βράδυ πριν πέσει η ιστοσελίδα της κι ενώ το αμερικανικό νόμισμα έκλεισε την εβδομάδα στις 6,58 λίρες.

Η Halkbank αναφέρει σε μια δήλωση ότι η διαπραγμάτευση σε αυτά τα εσφαλμένα επίπεδα είχε περιορισμένο πεδίο εφαρμογής και συνέβη για σύντομο χρονικό διάστημα. Οι τιμές, αναφέρει, πως έχουν διορθωθεί.


Το γεγονός οδήγησε σε έντονες συζητήσεις στα κοινωνικά μέσα. Ορισμένοι χρήστες του Twitter κατηγόρησαν την κυβέρνηση για την οργάνωση των συναλλαγών ώστε να βοηθήσουν κρυφά τις χρεωμένες εταιρείες που αντιμετωπίζουν μεγάλες αποπληρωμές δανείων σε ξένο νόμισμα το Σεπτέμβριο. Άλλοι είπαν ότι η τράπεζα απέτυχε να αποτρέψει μια εμφανή κυβερνο-επίθεση, δείχνοντας ομάδες χάκερ.

Η εφημερίδα Cumhuriyet κάλεσε την τράπεζα να αποκαλύψει πλήρως τις συναλλαγές και ποιος τις είχε κάνει.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail