Η τραγωδία της χώρας είναι ότι τον ανθρωπισμό τον καπηλεύονται εθνομηδενιστές φασίστες και τον πατριωτισμό ακροδεξιοί φασίστες και ανόητοι

Free-Photos / pixabay
Στη χώρα μας υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν τους εαυτούς τους ανθρωπιστές. Είναι πολύ ανθρωπιστές. Αγαπούν όλους τους ανθρώπους, καλά όχι ακριβώς όλους, τους Έλληνες τους απεχθάνονται και το δείχνουν εκμεταλλευόμενοι κάθε μεμονωμένο περιστατικό για να γενικεύσουν.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Αγαπούν σαν ανθρωπιστές όλους τους ξένους εντάξει όχι όλους τους ξένους, όταν πραγματικοί πρόσφυγες δέχονται επίθεση από ισλαμιστές αδιαφορούν. Τουλάχιστον όμως είναι εναντίον των γενοκτονιών. Εντάξει όχι εναντίον όλων των γενοκτονιών αφού θεωρούν ότι η Ελλάδα ευθύνεται για τη γενοκτονία Ελλήνων, Αρμενιών και Ασσυρίων της πρώην οθωμανικής αυτοκρατορίας γιατί έστειλε στρατό στη Σμύρνη το 1919 ενώ ο εμπνευστής του Χίτλερ, Κεμάλ είχε αρχίσει να εκτελεί οργανωμένα από το 1914 το σχέδιο που είχαν καταρτίσει οι νεοτούρκοι από το 1911. 

Συνοψίζοντας οι ανθρωπιστές στην Ελλάδα αγαπούν όλους τους ανθρώπους εκτός από τους Έλληνες ειδικά αν είναι νοικοκυραίοι δηλαδη αν στηρίζουν τους θεσμούς αποτελώντας εμπόδιο στην επιβολή κάθε είδους ολοκληρωτισμού. Αγαπούν τους ξένους όχι όμως τους πρόσφυγες που δέχονται βία που δεν προέρχεται από ακροδεξιούς και μισούν τις γενοκτονίες εκτός αν τα θύματα υπήρξαν Έλληνες.

Από την άλλη ο πατριωτισμός είναι έρμαιο είτε στα χέρια νοσταλγών των ναζί είτε στα χέρια ανόητων που θεωρούν ότι αν πουληθούν οι δομές της χώρας θα γεννηθεί η ανάπτυξη και συ δυστυχισμένε λαέ ψάχνεις ποιον να επιλέξεις...Για αυτό σιωπάς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail