Συνετρίβη αμερικανικό F-35B στη Νότια Καρολίνα

Freepen.gr - Η πρώτη συντριβή ενός αμερικανικού F-35 είναι πλέον γεγονός. Συγκεκριμένα κατέπεσε στη Νότια Καρολίνα την Παρασκευή ένα F-35B Lightning II λίγο έξω από το σταθμό Marine Corps Air in Beaufort, σύμφωνα με το ABC News και άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης που επικαλούνται στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Ο πιλότος πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το μηχανισμό εκτίναξης λίγο πριν το αεροπλάνο αξίας 100 εκ. δολαρίων συντριβεί στο έδαφος και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

φωτογραφία από το σημείο της συντριβής

Το συμβάν συνέβη λίγο πριν το μεσημέρι πέντε μίλια από τον αεροσταθμό, σύμφωνα με το τοπικό έντυπο The Herald. Ένα ατύχημα κλάσης Α είναι ένα σοβαρό περιστατικό που περιλαμβάνει ζημιές άνω των 2 εκατομμυρίων δολαρίων ή την πλήρη καταστροφή του αεροσκάφους.

Το MCAS στη Νότια Καρολίνα φιλοξενεί πέντε μοίρες F / A-18 και μία μοίρα F-35Bs. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος έχει τη δυνατότητα κάθετης προσγείωσης κι απογείωσης ενώ χρησιμοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες σε επιχείρηση στο Αφγανιστάν.

Το F-35Bs αποτελούνται από 300.000 διαφορετικά μέρη κι εξαρτήματα.

Η είδηση φαίνεται ότι προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στους Τούρκους καθώς πολλά μέσα της γειτονικής χώρας έχουν αναρτήσει τη σχετική είδηση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail