Μόνο σε εθνικό νόμισμα η αγορά και η μίσθωση ακινήτων στην Τουρκία

ΑFΡ ΡΗΟΤΟ / ΟΖΑΝ ΚΟSΕ
Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέδωσε διάταγμα με το οποίο οι συμφωνίες πώλησης και μίσθωσης ακίνητης περιουσίας πρέπει να γίνονται σε λίρες, θέτοντας τέλος σε τέτοιες συναλλαγές σε ξένα νομίσματα, σε ένα νέο βήμα για τη στήριξη του ντόπιου νομίσματος, σημειώνει το Reuters.

Η απόφαση, που δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της Κυβερνήσεως την Πέμπτη, ανέφερε ότι οι συμβάσεις πώλησης και οι συμβάσεις μίσθωσης σε ξένο νόμισμα πρέπει να μετατραπούν σε λίρες εντός 30 ημερών.

Οι συμφωνίες πώλησης και μίσθωσης ακίνητης περιουσίας σε ξένα νομίσματα είναι κοινές στην Τουρκία, ιδιαίτερα στον τομέα του λιανικού εμπορίου.

Η απόφαση για τις συναλλαγές περιελάμβανε επίσης συμβάσεις για επιχειρήσεις και υπηρεσίες. Οι συμβάσεις δεν μπορούν να συμφωνηθούν σε ξένο νόμισμα ή να αναπροσαρμοστούν σε ξένο νόμισμα, σύμφωνα με την απόφαση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail