Ο νόμος του Μέρφι για την Τουρκία - Φοβάται συμμαχία Σύριων και Κούρδων στο Ιντλίμπ

Freepen.gr - Την Πέμπτη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλου Τσαβουσόγλου έγραψε μια απάντηση σε ένα νέο περιοδικό των New York Times το οποίο κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα.

Ο Τσαβουσόγλου  δήλωσε στην απάντηση ότι οι Η.Π.Α. πρέπει να επανεξετάσουν ποιον θεωρούν σύμμαχό τους, υποστηρίζοντας επίσης ότι οι Υποστηριζόμενες από την Ουάσιγκτον Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) είχαν συνάψει συμμαχία με τη συριακή κυβέρνηση για να ανακτηθεί η επαρχία του Idlib:

"Νέες αναφορές δείχνουν ότι το YPG, ένα τρομοκρατικός όμιλος που επιχειρεί στη Συρία και έχει λάβει όπλα και βοήθεια από Αμερικανούς φορολογούμενους, έχει σφυρηλατήσει μια συμμαχία με τον κ. Ασαντ και στέλνει στρατεύματα ως μέρος μιας συμφωνίας που επετεύχθη τον Ιούλιο για να τον βοηθήσει να ανακτήσει το Idlib από τους αντάρτες»

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας Τούρκος αξιωματούχος κάνει αυτόν τον ισχυρισμό. Ωστόσο το YPG συνεχίζει να αρνείται τους ισχυρισμούς της Αγκυρας. Επιπλέον, δεν υπήρξαν ενδείξεις ότι το YPG στην πραγματικότητα προετοιμάζεται να συμμετάσχει στην επερχόμενη επίθεση στο Idlib, παρά το γεγονός ότι πριν λίγες εβδομάδες οι Κούρδοι δήλωναν πρόθυμοι να βοηθήσουν αν ζητηθεί.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail