«Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν την επέκταση της στρατιωτικής παρουσίας τους στην Ελλάδα»

Η Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την επέκταση του όγκου της στρατιωτικής παρουσίας στην Ελλάδα, όπου ο αμερικανικός στρατός θα χρησιμοποιεί αεροπορικές και ναυτικές βάσεις, με την εκτίμηση ότι αυτή η εξέλιξη σχετίζεται με τα σχέδια της Τουρκίας να αγοράσει τα ρωσικά αντιπυραυλικά συστήματα S-400, σύμφωνα με δημοσίευμα της «The Wall Street Journal».


Σύμφωνα με πληροφορίες από αδημοσίευτες πηγές της αμερικανικής εφημερίδας, γεωπολιτικοί και γεωγραφικοί παράγοντες με παρεμβάσεις τους, αυξάνουν την ελκυστικότητα των ελληνικών βάσεων για την πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ.

Και οι δύο πλευρές ανησυχούν για τις ενέργειες της Τουρκίας, μέλους του ΝΑΤΟ.

Από την άποψη αυτή, η Ελλάδα με το ευνοϊκό κλίμα της και τις στρατιωτικές δυνατότητες του ΝΑΤΟ, προσφέρει την ευκαιρία να διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις όλο το χρόνο.

Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι εξετάζουν επίσης τις υφιστάμενες δυνατότητες προσωρινής εγκατάστασης στρατιωτών στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες των πηγών, οι διαπραγματεύσεις διενεργούνται από τον διοικητή του ΝΑΤΟ, Κούρτις Σκαρπότι. Ωστόσο, δεν προτείνει την εγκατάσταση αμερικανικών στρατιωτών και εξοπλισμό σε μόνιμη βάση στην Ελλάδα.


Фокус
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...