Η Ρωσία και η Ινδία βγάζουν εκτός παιχνιδιού το δολάριο, στροφή στα εθνικά νομίσματα στις συναλλαγές τους



PDPics / pixabay
Freepen.gr - Οι αναδυόμενες οικονομίες Ρωσίας και Ινδίας ενδιαφέρονται για την αύξηση της συνεργασίας, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερο εμπορικό κύκλο εργασιών και ευρύτερη χρήση του ρουβλίου και της ρουπίας στις μεταξύ τους συναλλαγές.

"Τα τελευταία χρόνια, το διμερές εμπόριο έχει κερδίσει έναν σταθερό ρυθμό ανάπτυξης ... Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να φτάσουμε το στόχο των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα επόμενα χρόνια", δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Ρωσίας Yury Borisov σε συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας Sushma Swaraj στη Μόσχα.

Ο Borisov σημείωσε ότι τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια εξακολουθούν να είναι ένας μικρός αριθμός σε σχέση με τις εμπορικές συναλλαγές με την Κίνα, που αναμένεται φέτος να αγγίξουν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι χώρες ενδιαφέρονται να αυξήσουν το μερίδιο του ρουβλίου και της ρουπίας σε διμερείς συναλλαγές, ανέφερε ο ρωσικός αναπληρωτής πρωθυπουργός. "Η επέκταση των συναλλαγών σε εθνικά νομίσματα έχει δρομολογηθεί. Σήμερα, το μερίδιο των συναλλαγών σε ρούβλια για εξαγωγές είναι 20 τοις εκατό, και για τις εισαγωγές, περίπου 21 τοις εκατό» ανέφερε ο Borisov.

Ο Swaraj, σε δήλωση μετά τη συνάντηση, τόνισε: "Η Ινδία και η Ρωσία απολαμβάνουν μια ειδική και προνομιακή στρατηγική εταιρική σχέση. Αυτή η εταιρική σχέση έχει ενισχυθεί με την πάροδο του χρόνου και καλύπτει μια τεράστια ατζέντα που αφορά σχεδόν όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Η Ινδία αποδίδει ύψιστη σημασία στις σχέσεις της με τη Ρωσία».

Η Ινδία είναι ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές ρωσικών όπλων, με συμφωνίες ύψους 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η χώρα θα αγοράσει φέτος 4 δισεκατομμύρια ρωσικά όπλα.

Οι δύο χώρες προωθούν επίσης τον τουρισμό και προς τις δύο κατευθύνσεις ενώ συζητούν τις δυνατότητες συνεργασίας πάνω σε κοινά σχέδια σε άλλες χώρες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail