Αεραπόβαση Πούτιν με εκατοντάδες Ρώσους αξιωματούχους κι επιχειρηματίες στο Βελιγράδι - Τι σχεδιάζουν

Freepen.gr - Η επίσκεψη στη Σερβία του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, δήλωσε ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Σερβία, Αλέξανδρος Τσέπουριν, αναφέρει το ΙΒΝΑ. Ο Τσέπουριν πρόσθεσε ότι πριν από την επίσκεψη του Πούτιν «εκατοντάδες εκπρόσωποι της ρωσικής διοίκησης και επιχειρήσεων θα φτάσουν στη Σερβία».

Ο πρεσβευτής είπε ότι η Σερβία και η Ρωσία έχουν "καλή συνεργασία". Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν «μεγάλες ευκαιρίες που δεν έχουν αξιοποιηθεί». Με αυτή την έννοια, ανακοίνωσε ότι η σύνοδος της διακυβερνητικής επιτροπής θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο.

"Εκατοντάδες εκπρόσωποι της ρωσικής διοίκησης και των επιχειρήσεων θα φτάσουν για να συζητήσουν τις προοπτικές του επόμενου έτους", δήλωσε ο Τσέπουριν. "Νομίζω ότι θα ήταν μια σημαντική συνάντηση που θα καθορίσει σχέδια για τα επόμενα χρόνια".

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, η εμπορική ανταλλαγή μεταξύ Μόσχας και Βελιγραδίου αυξήθηκε κατά 20% τους πρώτους οκτώ μήνες του 2018. Ο Τσέπουριν δήλωσε ότι αναμένει η αξία του εμπορίου να ξεπεράσει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του έτους.

"Με μια τυπική έννοια, το μερίδιο της Ρωσίας στο εξωτερικό εμπόριο της Σερβίας ήταν 6,7% τους πρώτους οκτώ μήνες, πράγμα που σημαίνει ότι η Ρωσία ήταν ο τρίτος εταίρος του εξωτερικού εμπορίου της Σερβίας, αλλά εάν κάνουμε τα μαθηματικά με διαφορετικό τρόπο, η Ρωσία έρχεται δεύτερη" δήλωσε ο Chepurin, αλλά δεν ανέλυσε τον "άλλο τρόπο".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail