Τεχεράνη: Οι ΗΠΑ πρέπει να τα μαζέψουν και να φύγουν αμέσως από τη Συρία

FILE PHOTO: The US flag on a military vehicle in Manbej countryside, Syria © Aboud Hamam / Reuters
Freepen.gr - Ο Ιρανός Πρόεδρος Χασάν Ρουχάνι ζήτησε τον άμεσο τερματισμό της αμερικανικής και ισραηλινής παρουσίας στο έδαφος της Συρίας κατά τη διάρκεια τριμερούς συνάντησης με τους Ρώσους και Τούρκους ομολόγους του, αναφέρει το RT.

"Η παράνομη παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Συρία, η οποία έχει οδηγήσει μόνο στην κλιμάκωση της κατάστασης, πρέπει να τερματιστεί αμέσως", ανέφερε ο Ρουχάνι στις αρχικές παρατηρήσεις του στη σύνοδο κορυφής στην Τεχεράνη. Τόνισε περαιτέρω ότι από την "επιθετικότητα" της Αμερικής δεν έχει προκύψει τίποτα καλό και, μετά την απελευθέρωση του Idlib, του τελευταίου οχυρού της τρομοκρατίας στη Συρία, θα πρέπει να αποσυρθεί ένα μεγάλο αμερικανικό σώμα που ελέγχει τη βόρεια Συρία, σύμφωνα με τον Ρουχάνι.

Εκτός από την παράνομη αμερικανική παρουσία, το ισραηλινό "κατοχικό καθεστώς" πρέπει επίσης να εγκαταλείψει τη χώρα, πρόσθεσε ο Ρουχάνι με αναφορά στα διεθνή ψηφίσματα και τις απαιτήσεις των Συρίων. Ο ιρανός πρόεδρος προφανώς αναφερόταν στα ελεγχόμενα από το Ισραήλ Όρη Γκόλαν  που κατακτήθηκαν από τη Συρία στον πόλεμο των έξι ημερών το 1967.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail