Η Τουρκία μοιράζει διαβατήρια με σκοπό να σταματήσει τη ροή κεφαλαίων προς Ελλάδα

PHOTO: Nomad Capitalist website
Freepen.gr - Η Τουρκία έχει περιορίσει τα οικονομικά και επενδυτικά κριτήρια για τους αλλοδαπούς ώστε να γίνουν Τούρκοι πολίτες, μια κίνηση που αναμένεται να διπλασιάσει τις ετήσιες επενδύσεις σε ακίνητα από αλλοδαπούς σε περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο κρατικούς αξιωματούχους.

Η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για την τόνωση των επενδύσεων στην οικονομία και την αύξηση της λίρας, η οποία υποχώρησε 40 τοις εκατό φέτος, εξαιτίας της κρίσης της οικονομίας και της κλιμάκωσης των σχέσεων με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, οι αλλοδαποί μπορούν να γίνουν πολίτες αν κατέχουν ακίνητη περιουσία αξίας 250.000 δολαρίων για τρία χρόνια, από μια προηγούμενη τιμή που έχει οριστεί σε 1 εκατομμύριο δολάρια ή εάν κατέχουν 500.000 δολάρια τουρκικού χρέους για τρία χρόνια, έναντι προηγούμενων 3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η μείωση του ελάχιστου ορίου επενδύσεων για την ιθαγένεια αναμένεται να διπλασιάσει τις πωλήσεις ακινήτων και να φέρει μετρητά τα οποία διαφορετικά θα επενδύονταν στην Ελλάδα ή σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσαν οι φορείς του κλάδου.

Οι αλλοδαποί που αγόρασαν πέρυσι ιδιοκτησίες ύψους 4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προέρχονται σε μεγάλο ποσοστό από το Ιράκ, τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και τη Ρωσία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

"Οι ετήσιες πωλήσεις των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν είναι ένα μη ρεαλιστικό ποσό. μπορεί να επιτευχθεί με τη νέα αλλαγή κανονισμού, δήλωσε ο κ. Feyzullah Yetgin, πρόεδρος της ένωσης επενδύσεων σε ακίνητα (GYODER).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail