Αυτοί που ειρωνεύονται τους διαδηλωτές για τη Μακεδονία στηρίζουν τον ιμπεριαλισμό


Αυτός που διαδηλώνει για το όνομα, διαδηλώνει για την ιστορία του, την ταυτότητά του που κέρδισε με αίμα από τους ιμπεριαλιστές. Οι Μακεδονομάχοι είχαν να αντιμετωπίσουν το βουλγαρικό εθνικισμό που είχε την απόλυτη στήριξη της Ρωσίας και των Δυτικών καθώς και τον Τούρκο κατακτητή.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Τελικά τα κατάφεραν. Στήριξαν τον Ελληνισμό της Μακεδονίας ώστε να μπορέσει να απελευθερωθεί όταν οι συνθήκες θα το επέτρεπαν όπως και έγινε με τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-13. Ιμπεριαλιστής είσαι όταν στηρίζεις μια λύση που υπαγορεύθηκε από τους δυνατούς που εκμεταλλεύτηκαν τη δύσκολη οικονομική θέση της χώρας, πλαστρογραφεί την ιστορία και γίνεται βάση για αλυτρωτικές διεκδικήσεις.
Ανεξαρτήτως του τι νομίζουν οι ψετοανθρωπιστές, η Ελλαδα ήταν θύμα των ιμπεριαλιστών διαχρονικά, όχι θύτης, τόσο των Οθωμανών όσο και των Δυτικών αλλά και των Ρώσων. Ας νοιώθουν λοιπόν περήφανοι που στηρίζουν τους δυνάτους για μια ακόμα φορά σε βάρος των αδυνάτων που παλεύουν για την ιστορία τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail